Η ραγδαία εξάπλωση της γρίπης και η αύξηση των νεκρών έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Στους 58 ανέρχονται οι νεκροί λόγω γρίπης στη χώρα μας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα 48ωρό, δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Η ραγδαία εξάπλωση της γρίπης και η αύξηση των νεκρών έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Το θέμα της γρίπης θα συζητηθεί σε σύσκεψη στο υπουργείο υγείας σήμερα το μεσημέρι.

Έξι οι νεκροί στην Κύπρο

Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί στην Κύπρο από τη γρίπη Η1Ν1, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.
Άλλα έξι άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ δύο άλλοι ασθενείς νοσηλεύονται σε παθολογικές κλινικές και δέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της ομάδας λοιμωδών νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Χρυστάλλα Χατζηαναστασίου, το 90% των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό στην Κύπρο, δεν είχαν εμβολιασθεί και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το Υπουργείο Υγείας, πάντως, διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού και ανησυχίας, όταν λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας με κυριότερο τον εμβολιασμό, καθώς πρόκειται για έναν ήπιο ιό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook