Τέλος στις υπηρεσίες κατάκλισης και εστίασης επιβατών στις κλινάμαξες και στα κλινοθέσια οχήματα της θα βάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά τον Φεβρουάριο, λόγω οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για τις κλινάμαξες και τα κλινοθέσια που εκτελούσαν εδώ και αρκετά χρόνια νυχτερινά δρομολόγια στο εσωτερικό (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και στο εξωτερικό (Αθήνα-Σόφια και Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη).

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ο υφυπουργός Υποδομών, Σπ.Βούγιας υπενθυμίζει ότι σήμερα οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται στους επιβάτες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω σύμβασης με την εταιρεία «Wasteels Hellas Ταξίδια ΕΠΕ» η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο υφυπουργός σημειώνει όμως ότι «η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την παρούσα στιγμή, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσής της - κατ΄επιταγή και του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 3891/2010- και του επανακαθορισμού και επανασχεδιασμού όλων των παρεχομένων υπηρεσιών της, με κύριο γνώμονα την εξάλειψη των ελλειμμάτων με ταυτόχρονη διατήρηση της βέλτιστης κατά το δυνατόν ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, προτίθεται να καταργήσει την υπηρεσία κατάκλισης και εστίασης επιβατών στις κλινάμαξες και στα κλινοθέσια οχήματα».

Ως εκ τούτου, ο υφυπουργός προσθέτει ότι με τη λήξη της σύμβασης στις 28 Φεβρουαρίου θα διακοπεί και η παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

Το θέμα έθιγε, μεταξύ άλλων, σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης ο οποίος υπενθύμιζε ότι το Τμήμα Κλιναμαξών-Κλινοθεσίων που παρέχει υπηρεσίες κατάκλισης στους επιβάτες, λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες εκτελώντας νυχτερινά δρομολόγια στο εσωτερικό (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και στο εξωτερικό (Αθήνα-Σόφια και Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη). Ο βουλευτής παρατηρούσε, εξάλλου, ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας.