Ανησυχία προκαλεί στους γονείς  και τους εκπαιδευτικούς η  «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει  μεταξύ των μαθητών του 4ου και 6ου Γυμνασίου στην Καλαμάτα και μιας ομάδας ανήλικων αλλοδαπών εξωσχολικών. Ήδη, έχουν καταγραφεί τρία περιστατικά βίας έξω από το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα δυο σχολεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ μαθητών και τεσσάρων ανήλικων αλλοδαπών από την Αλβανία και τη Μολδαβία, οι οποίοι συχνάζουν έξω από το σχολείο. Το επεισόδιο πήρε γρήγορα τέλος, αλλά την επόμενη κιόλας ημέρα οι εξωσχολικοί έδωσαν συνέχεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το protothema.gr, επιτέθηκαν σε έναν μαθητή του 4ου Γυμνασίου και φέρονται να τον χτύπησαν. Λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησε νέο περιστατικό με τους αλλοδαπούς να σκάνε τα λάστιχα από τα ποδήλατα μαθητών του σχολικού συγκροτήματος! Οι γονείς και οι καθηγητές ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα της Καλαμάτας, άνδρες του οποίου προσήγαγαν κάποιους από τους δράστες για συστάσεις και τους άφησαν να φύγουν. Κανείς, όμως, δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτή η διαμάχη…