Η νεοσύστατη κοινωνική υπηρεσία του Δήμου εργάζεται πυρετωδώς για την Τρίτη ηλικία .Εξαιτίας της ζωντάνιας και ενεργητικότητας και της μεγάλης συμμετοχής που υπάρχει από την ηλικία αυτή στα διάφορα προγράμματα.

Προτεραιότητα και αναγκαιότητα του Δήμου σύμφωνα με τον εντεταλμένο Δημοτικό σύμβουλο σε θέματα του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  κ. Λαδιανό Αντωνη  και όπως δημοσιεύει το rethemnosnews.gr, είναι η φροντίδα αυτής της ηλικίας  ως ανταπόδοση της προσφοράς και των θυσιών τους  στην κοινωνία μας .

Τέλος Οκτωβρίου τα μέλη του ΚΑΠΗ  του Δήμου Μυλοποτάμου συμμετείχαν σε μια κρουαζιέρα  με το κρουαζιερόπλοιο Louis Majesty όργωσαν το Αιγαίο  και επισκεφτήκαν του παρακάτω προορισμούς Σαντορίνη –Μύκονο-Πάτμο- Κουσάντασι και αρχαία Έφεσο . Η εμπειρία ήταν μοναδική στη διάρκεια του ταξιδιού  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικούς και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς  και να πάρουν μέρος σε αρκετές δραστηριότητες που εκτυλισσόταν στην διάρκεια του ταξιδιού. Επέστρεψαν με την νοσταλγία να μπορέσουν ξανά να πάρουν μέρος σε μια παρόμοια –οικονομική και μοναδική κρουαζιέρα.

Αρχές Οκτωβρίου ταξίδεψαν αεροπορικώς  στο όμορφο νησί της Λέσβου όπου έμειναν για τρεις ημέρες και από εκεί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Άγιο Ραφαήλ το Ναό του Αγίου Θεραποντα το Απολιθωμένο Δάσος την  Καλλονή και να θαυμάσουν για άλλη μια φορά τα μικρασιατικά παράλια το Αϊβαλί  τα Μοσχονήσια και την Αρχαία Πέργαμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σεπτέμβριο έλαβαν μέρος 40 μέλη μας στο πρόγραμμα «ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ & ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ»  στα λουτρά ΠΟΖΑΡ Της Αριδαίας  στο Νομό Πέλλας για 10 ημέρες. Με την ευκαιρία αυτή όργωσαν την Δυτική Μακεδονία.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου  η  Εταιρεία για τη Νόσο ALZHEIMER Νομού Ρεθύμνης σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου  και το Κέντρο Υγειάς Περάματος θα λειτουργήσει δωρεάν Ιατρείο Μνήμης στο ιατρείο του ΚΑΠΗ  με την συμμετοχή καταρτισμένων επιστημόνων.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρωθήκαν οι συναντήσεις με την κοινωνιολόγο κυ  Μαριάννα Μαρκακη στις σχολές γονέων .Πρόκειται για το  πρόγραμμα  «Ανάπτυξη και Τρίτη ηλικία» διάρκειας 25 ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι  προγραμματίζεται  άμεσα  ΕΚΔΡΟΜΗ στο γραφικό ΠΗΛΙΟ για τους  δικαιούχους του προγράμματος του  Κοινωνικού Τουρισμού ή  του ΟΓΑ.