Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και χαμένες φάσεις και από τις δύο ομάδες ο Εργοτέλης κατάφερε να επιστρέψει το Σάββατο το απόγευμα στο δρόμο των επιτυχιών κερδίζοντας με 2-1 στο Παγκρήτιο Στάδιο τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Το ματς για την κρητική ομάδα ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες στο 1΄ και το 2΄ λεπτό με τον Φραγκουλάκη. Ότι δεν κατάφερε ο Ηρακλειώτης μεσοεπιθετικός στην αρχή του αγώνα το πέτυχε όμως στο 16΄ ανοίγοντας το σκορ για τον Εργοτέλη.

Ο Κουτσιανικούλης βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπούντιμιρ αυτός ελίχθηκε ωραία ξέφυγε από τον Τζημόπουλο και με ένα εκπληκτικό τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Φραγκουλάκη που με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φεγκρούς για να γίνει το 1-0 .

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στη συνέχεια ανέβηκε και έχασε την μεγάλη ευκαιρία με τον Βίλα στο 34΄ όταν το πλασέ του Αλβανού μεσοεπιθετικού εξουδετέρωσε με εκπληκτικό τάκλιν ο Γιαλούσης πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ακόμη μια σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τον Γεωργίου στο 47΄ αλλά ο Εργοτέλης παρά το ότι δεν ήταν τόσο καλός βρήκε τον τρόπο να βάλει και δεύτερο γκολ στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Φραγκουλάκης στο 63΄ εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά ο Κώτσιος πήδηξε με τον Κατσικοκέρη για την κεφαλιά αλλά άθελα του την έστειλε στο βάθος της εστίας του Φεγκρούς για να γίνει το 2-0 .

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν παράτησε όμως το ματς και είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 με τον Μπακαγιόκο στο 69΄ και ο Εργοτέλης από την άλλη απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 74΄ για να καθαρίσει το παιχνίδι όταν η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Λεάλ στο φαλτσαριστό πλασέ που επιχείρησε έξω από την περιοχή σταματώντας στο οριζόντιο δοκάρι του Φεγκρούς.

Και αφού ο Εργοτέλης σε αυτή την φάση δεν έκανε το 3-0 για να τελειώσει το ματς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να ξαναμπούν στο ματς στο 78΄ όταν ο Μπακαγιόκο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σαρρή και ο Σπάθας έδειξε την άσπρη βούλα με τον Μπακαγιόκο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και στο 80΄ να κάνει το 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες με τον Σαρρή να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την είχε δεχτεί στη φάση του πέναλτι), για χέρι σε προσπάθεια του Μπακαγιόκο. Παρά το γεγονός όμως ότι ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες κατάφερε με άνεση να κρατήσει το υπέρ του 2-1 μέχρι την λήξη του αγώνα και να πάρει μια σημαντική νίκη.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Βίσιο, Κουτσιανικούλης (84’ Χίμπλιγκερ), Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (73’ Κυριακίδης), Σαρρής, Γιαλούσης, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ (66’ Λεάλ), Μπέτο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Βίλα (57’ Μπεσέρα), Ντε Βισέντι (81’ Κοέβας), Τζημόπουλος, Μπακαγιόκο, Κεϊτά (67’ Κυριάκος), Γεωργίου, Βάντερσον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook