Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μονάδων που εκτέλεσαν βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης την Τετάρτη ενώ από τις 28 Νοεμβρίου και για 4 ημέρες θα πραγματοποιηθούν νέες βολές.

Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν επιτυχώς οι παρακάτω βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, σε σενάρια υψηλής δυσκολίας (High Risk), στο Πεδίο Βολής Κρήτης:

α. Ένα κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας – αέρος NSSM από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ.
β. Δύο κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – επιφανείας EXOCET MM-38 από τις πυραυλακάτους ΜΠΛΕΣΣΑΣ και ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ.
γ. Ένα κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας – επιφανείας PENGUIN από την πυραυλάκατο ΞΕΝΟΣ.

\"\"

Τις βολές παρακολούθησε ο Αρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Κωνσταντίνος  Μαζαράκης Αινιάν ΠΝ.

Βολές από τις 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου

Οι βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης θα συνεχιστούν από  τις 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 έως τις 10 μ.μ.

\"\"

Συγκεκριμένα, και αναλόγως των καιρικών συνθηκών (που επηρεάζουν τις συνθήκες ασφάλειας και όχι φυσικά, αυτή καθεαυτή την εκτέλεση της βολής), Φρεγάτες και Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Διοίκησης Φρεγατών και Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, αντίστοιχα, του Αρχηγείου Στόλου, πρόκειται να εκτελέσουν βολές δύο κατευθυνόμενων βλημάτων επιφανείας – επιφανείας Penguin, δύο κατευθυνόμενων βλημάτων επιφανείας – επιφανείας Exocet MM38 και ενός κατευθυνόμενου βλήματος επιφανείας – αέρος RIM-7 Sea Sparrow.

\"\"

Το Λιμεναρχείο Χανίων, καλεί τους κυβερνήτες σκαφών να μην προσεγγίζουν τη θαλάσσια περιοχή του Πεδίου Βολής κατά τις κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες για λόγους ασφαλείας.

Οι βολές εντάσσονται στο πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων του στόλου και αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούν επανάληψη μιας διαδικασίας που είχε να διεξαχθεί αρκετούς μήνες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook