Τις κατηγορίες για υποκλοπή στο τηλέφωνο του Ντομινίκ Στρος-Καν αρνήθηκε το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, UMP, μετά από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο και εγείρουν ερωτηματικά για το εάν υπεκλάπησαν συνομιλίες του Στρος Καν από πολιτικούς του αντιπάλους.

Συνήγορος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για «σκόπιμη ενέργεια με στόχο την πολιτική του καταστροφή».

Σε άρθρο του στο New York Review of Books, ο Έντουαρτ Τζέι Επστάιν αναρωτήθηκε εάν κάποιοι είχαν βάλει κοριό στο Blackberry του Ντομινίκ Στρος Καν, την περίοδο που συνελήφθη για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης στην καμαριέρα του ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

Ο δημοσιογράφος επικαλείται ανώνυμες πηγές που δηλώνουν ότι ένας φίλος του Στρος Καν που εργαζόταν για το UMP τον είχε προειδοποιήσει ότι τουλάχιστον ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν από το Blackberry του Στρος Καν είχε διαβαστεί από στελέχη του κόμματος.

Ο αρθρογράφος αμφισβητεί και τη συμπεριφορά των εργαζομένων στο Sofitel. Αναφέρει ότι όσο περίμεναν την αστυνομία, κάποιοι από τους εργαζόμενους φάνηκαν να γιορτάζουν το γεγονός.

Ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ -και πάλαι ποτέ φαβορί για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές- φαίνεται να πιστεύει κάτι τέτοιο.

Ο Στρος-Καν καθ\’ οδόν προς το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης είχε τηλεφωνήσει στη σύζυγό του για να της πει πως κάτι σοβαρό είχε συμβεί.

Τότε, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του, τής ανέφερε για το κινητό τηλέφωνο που είχε εξαφανιστεί και ότι πίστευε πως κάποιοι είχαν τοποθετήσει κοριό.

Το σκάνδαλο της Νέας Υόρκης έθεσε ουσιαστικά τέλος στις πολιτικές φιλοδοξίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ένας από τους συνηγόρους του Στρος-Καν ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο «σκόπιμης ενέργειας με στόχο την πολιτική του καταστροφή».

Ο γενικός γραμματέας του UMP, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, δήλωσε ότι οι κατηγορίες αποτελούν «φανερή χειραγώγηση».

«Όσο αυτές οι κατηγορίες βασίζονται σε μια ανώνυμη κατάθεση για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα, καταλαβαίνετε ότι παραμένουμε εξαιρετικά προσεκτική και δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν» είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook