Γερμανός πολίτης κατηγορεί τον Πάπα Βενέδικτο Ιστ\’ για επανειλημμένες παραβιάσεις της οδικής ασφάλειας επειδή δεν φορά ζώνη ασφάλειας στο ειδικό όχημα με το οποίο μετακινείται και για το λόγο αυτό κατέθεσε αίτημα στην Αρχές για να τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Ο άνδρας από το Ντόρμουντ, αναφέρουν οι Irish Times, εξηγεί ότι ο Βενέδικτος στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όταν βρισκόταν στη Γερμανία σε επίσημη επίσκεψη, «για μία και περισσότερη ώρα ταξίδευε χωρίς ζώνη».

Μέλημα του ενάγοντα είναι η ασφάλεια του Βενέδικτου, εξηγεί ο δικηγόρος του.

Ο ενάγοντας (τα στοιχεία του δεν είναι γνωστά) ισχυρίζεται ότι μπορεί να αποδείξει τις πολλαπλές παραβιάσεις της οδικής ασφάλειας με βίντεο από το YouTube.

Ως κατ’εξακολούθηση παραβάτης ο Πάπας θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο που φτάνει τα 2.500 ευρώ.

Ωστόσο ο γεννημένος στη Γερμανία Βενέδικτος είναι αρχηγός κράτους και για το λόγο αυτό έχει διπλωματική ασυλία, που ίσχυε κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.

Με ειδική ρύθμιση του γερμανικού Κοινοβουλίου εξακολουθεί να έχει το γερμανικό του διαβατήριο ενώ είναι και πολίτη του κράτους του Βατικανού. Πάντως, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης λέει ότι η δίωξη μπορεί να ασκηθεί αν ο Βενέδικτος επιστρέψει στη χώρα σε ιδιωτική επίσκεψη.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook