H εταιρεία έτοιμου φαγητού Nando\’s κυκλόφόρησε στη Νότιο Αφρική ένα αμφιλεγόμενο διαφημιστικό με σαφή μηνύματα προς τη γειτονική Ζιμπάμπουε και τον δικτάτορά της, Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Σε αυτό ο δικτάτορας εμφανίζεται μόνος μπροστά σε ένα τραπέζι που κάποτε φιλοξενούσε όμοιούς του (κατά τους εμπνευστές) όπως ο Καντάφι, ο Σαντάμ, αλλά και ο Μπόθα του Απαρτχάιντ και ο Ιντι Αμίν από την Ουγκάντα.

Μόνος πλέον (ο τίτλος του διαφημιστικού, σύμφωνα με το Έθνος, είναι \”Ο τελευταίος δικτάτωρ\”), ο Μουγκάμπε ονειρεύεται ξανά τις παλιές καλές ημέρες και εμφανίζεται να παίζει μπουγέλο με τον Καντάφι, που χρησιμοποιεί χρυσό καλάσνικοφ νεροπίστολο.

Στη συνέχεια κυλιέται στην άμμο μίας ερήμου μαζί με τον Σαντάμ, κάνει κούνια με τον Μπόθα και στέκονται επάνω σε τεθωρακισμένο ζευγάρι με τον Ιντι Αμίν, όπως το διάσημο ζευγάρι στην πλώρη του Τιτανικού, στην ομώνυμη υπερπαραγωγή.

Και τελικά, η εικόνα γυρνάει ξανά στο σήμερα και σε έναν Μουγκάμπε μπροστά σε ένα άδειο τραπέζι, για να μας πει ο αφηγητής ότι κανείς δεν πρέπει να τρώει μόνος και να μας προτείνει την προσφορά της Nando για έξι μερίδες πακέτο.

Δείτε το διαφημιστικό:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook