Εκατόν δεκαέξι κλοπές σε κοσμηματοπωλεία και επώνυμα καταστήματα ένδυσης, γνωστής εταιρείας εμπορίας χειροποίητων χαλιών, οπτικών, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ., σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, έχει στο ενεργητικό της τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η πολυμελής συμμορία, με διεθνή δράση, που ξεσκεπάστηκε.

Οι συλληφθέντες ειναι τρεις άνδρες 35, 39 και 47 ετών και μια γυναίκα 34 ετών, όλοι Σέρβοι και φέρονται ως ηγετικά στελέχη της συμμορίας στην Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, ανήκει στους περιβόητους «Ροζ Πάνθηρες», που αναζητούνται σε όλη την Ευρώπη απο την Ιντερπόλ. Η ομάδα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, έχει άλλα 12 μέλη που αναζητούνται.

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός και μεθοδικός. Τα μέλη της έκλεβαν αυτοκίνητα, κυρίως μάρκας AUDI 80 και VW TRANSPORTER, με τα οποία μετέβαιναν πολύ νωρίς το πρωί έξω από καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και έμπαιναν σε αυτά, είτε τραβώντας με ιμάντες που είχαν δέσει στα κλεμμένα αυτοκίνητα τα ρολά ασφαλείας, είτε προσκρούοντας με τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις τζαμαρίες των καταστημάτων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες που εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μικρή ποσότητα κοσμημάτων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, διαρρηκτικά εργαλεία, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, κλεμμένα είδη ρουχισμού, κ.λπ.

Σε βάρος του 35χρονου έχει εκδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές διεθνές ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα στη Γερμανία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook