Δεν τα κατάφερε ο Α.Ο. Χανιά να ξεκινήσει θετικά το νέο πρωτάθλημα της Football League 2, αφού στο εναρκτήριο παιχνίδι του 1ου ομίλου ηττήθηκε με 1-0 από τον Πανηλειακό στον Πύργο.

Η χανιώτικη ομάδα «λύγισε» προς το τέλος της αναμέτρησης, μιας και δέχθηκε το γκολ της ήττας στο 76’ από τον Λώττα και έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της από τους \”ερυθρόλευκους\”, αφού είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες και δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το ματς δεν ήταν καλό ποιοτικά με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Καλογεράκη.

Στην επανάληψη ο ΑΟΧ έγινε πιο επικίνδυνος επιθετικά με την είσοδο του Αργυρίου στο παιχνίδι, αλλά ο Πανηλειακός με μία στημένη φάση κατάφερε με ιδανική εκτέλεση φάουλ του Λώττα να πετύχει το μοναδικό γκολ στο 76’.

Οι φιλοξενούμενοι στο 84’ πήγαν για την ισοφάριση αλλά ο Βατσής ανέκοψε την τελευταία στιγμή τον Βεστάκη.

Από το κόρνερ στη φάση αυτή ο Μπακάκης έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο φινάλε οι «μπλε» των Χανίων έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες για την ισοφάριση, με φάουλ του Κορδονούρη (90’) και τετ-α-τετ του Αντωνόπουλου που απέκρουσε ο Μανωλόπουλος.

Πανηλειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Μανωλόπουλος, Ακπαρίδης (60’ Αντωνόπουλος), Βατσής, Γήττας (66’ Τομαράς), Θωνιάτης, Κάλφας, Κολόκας, Κρυστάλλης, Κυριακίδης, Λώττας, Ταφαρλής

Α.Ο. Χανιά (Γιάννης Πετράκης): Καλογεράκης, Μπακάκης, Βουρβαχάκης, Κορδονούρης, Μποχώνης, Αντωνόπουλος, Βαν Ντερ Χουφτ (68’ Μπρατσιάνι), Ανωγειανάκης (59’ Αργυρίου), Πλουσής (88’ Τζανάκης), Καμπλιώνης, Βεστάκης.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook