Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι πρόβλημα μόνο της διπλανής πόρτας, αλλά αφορά και τη δική μας. Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους». Με αυτό το μήνυμα, ο Δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης, επιχείρησε να ευαισθητοποιήσει πολίτες και φορείς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τα «Κέντρα Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών έχουν αρχίσει να εκπληρώνουν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν, εφαρμόζοντας προγράμματα πρόληψης βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας, επιδιώκοντας, παράλληλα, την ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, με σκοπό την ενεργοποίησή τους στον αγώνα της πρόληψης».

Ο κ. Σκουλάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγνώριση του έργου των Κέντρων Πρόληψης – για την ίδρυση των οποίων στάθηκε πρωτεργάτης ως υπουργός Υγείας – από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο, τονίζοντας εν συνεχεία ότι το «Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, με 13 χρόνια «ζωής» και παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει στην εύρυθμη λειτουργία του λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού, είναι από τα καλύτερα Κέντρα σε όλη την Ελλάδα».

«Ο καθένας μας, απ’ όπου έχει ταχθεί να προσφέρει και να λειτουργεί, οφείλει να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια στον τομέα της πρόληψης» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης, συνεχάρη τους εργαζόμενους στο Κέντρο για το έργο τους, και υπεσχέθη ότι ο Δήμος Χανίων και ο ίδιος προσωπικά θα ενεργοποιήσει και υα ευαισθητοποιήσει όλους τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς του Δήμου και του Νομού γενικότερα, σε μία κοινή προσπάθεια προστασίας των νέων μας.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Δημήτρης Λειψάκης και Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook