Κακό μπελά βρήκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαγγέλου στη Ρόδο με έναν 24χρονο Μαροκινό που συνέλαβαν για απειλή και εξύβριση σε βάρος μιας 51χρονης Βρετανίδας μέσα στο σπίτι της στο Φαληράκι. Ο μεθυσμένος Αφρικανός αποδείχθηκε ιδιαίτερα… ζόρικος και επί ώρες έκανε… γυαλικά- καρφιά το αστυνομικό τμήμα!

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αλλοδαπός δεν είχε έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στην χώρα και θέλησαν να τον προσάγουν για εξακρίβωση στοιχείων. Ο αλλοδαπός κάθισε στο πίσω κάθισμα του περιπολικού, αλλά ξαφνικά κλώτσησε τον οδηγό με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στο τιμόνι και να χάσει τον έλεγχο! Το περιπολικό έκανε αρκετά τετ-α-κε, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε. Όμως, ο εριστικός Μαροκινός έφτυσε στο πρόσωπο τους αστυνομικούς και προσπάθησε να τους δαγκώσει, ενώ ταυτόχρονα κλωτσούσε το περιπολικό!

Η διαδρομή ως το τμήμα ήταν… εφιάλτης για τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., έναν από τους οποίους ο αλλοδαπός τραυμάτισε στο δεξί χέρι. Αλλά και όταν τον έβαλαν στο κρατητήριο, συνέχισε να βρίζει, να απειλεί και να χτυπά την εσωτερική σιδερένια πόρτα προσπαθώντας να την ξηλώσει, με αποτέλεσμα να πέσουν σοβάδες και πέτρες από τον τοίχο και να αυτοτραυματιστεί! Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, άρχισε να τους πετάει τις πέτρες και τους σοβάδες και τελικά… ξήλωσε την εσωτερική σιδερένια πόρτα και την τοποθέτησε πίσω από την εξωτερική – καγκελόπορτα!

Μάλιστα, ο «ταύρος εν υαλοπωλείω» αλλοδαπός ξήλωσε το σιδερένιο πλέγμα του παραθύρου του κρατητηρίου και προσπάθησε να δραπετεύσει! Χρειάστηκε να φτάσουν ενισχύσεις από τον αστυνομικό σταθμό της Λίνδου και να γίνει χρήση… πυροσβεστήρα και ασπίδων για να μπορέσουν να μπουν οι αστυνομικοί στον χώρο του κρατητηρίου και να βάλουν χειροπέδες στον Μαροκινό. Εκείνος προφασίστηκε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου για τις πρώτες βοήθειες.

Όταν, όμως, επέστρεψε στο τμήμα, έτρεξε προς την γυάλινη πόρτα της γραμματείας και την έσπασε με το κεφάλι του (!) χωρίς να τραυματιστεί! Με τα πολλά, οι αστυνομικοί τον κάλμαραν και το επόμενο πρωί τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Όπως αποδείχθηκε, είχε ιστορικό βίας καθώς είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στην αλλοδαπή σύντροφό του, από την οποία έκλεψε και την τσάντα της με 500 ευρώ και ένα κινητό!


protothema.gr