Γερή μπάζα έκαναν οι διαρρήκτες με τις ακροβατικές ικανότητες που εισέβαλαν με ριφιφί από τον… ουρανό σε σούπερ μάρκετ γνωστής γερμανικής αλυσίδας στην Ιστιαία, με στόχο το χρηματοκιβώτιο! Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τους ίδιους κακοποιούς που είχαν χτυπήσει στις 8 Φεβρουαρίου ένα άλλο σούπερ μάρκετ στη Στυλίδα, πάλι με πλούσια λεία!

Το modus operandi που χρησιμοποίησαν οι δράστες, είναι ακριβώς το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις. Ανέβηκαν στην οροφή, ξήλωσαν ένα κομμάτι από το ελενίτ και κατέβηκαν στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ορειβατικό σχοινί με κόμπους! Φαίνεται, μάλιστα, πως γνώριζαν τα κατατόπια γιατί απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού πριν ανεβούν στην στέγη του καταστήματος.

Όπως και στην Στυλίδα, οι… αναρριχητές διαρρήκτες μπήκαν στο γραφείο του υπεύθυνου του καταστήματος και διέρρηξαν με τροχό το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο άρπαξαν 77.000 ευρώ! Έπειτα, έφυγαν ανενόχλητοι από τον ίδιο… δρόμο και εξαφανίστηκαν. Από το σούπερ μάρκετ της Στυλίδας, είχαν αρπάξει με τον ίδιο τρόπο 45.000 ευρώ! Είναι προφανές πως, εκτός από καλά εξοπλισμένοι, οι δράστες ήταν και ενημερωμένοι ότι υπήρχαν αρκετά χρήματα κι αυτό «πονοκεφαλιάζει» τους αστυνομικούς που ερευνούν για την εξιχνίαση των δυο διαρρήξεων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook