Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομής για τον Δήμο Γόρτυνας παίρνει και επίσημα το δρόμο προς την υλοποίηση.

Ο λόγος για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Αγίας Βαρβάρας, το οποίο δημοπρατείται την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, στις 09:30 π.μ., στα γραφεία του ΟΑΝΑΚ, παρουσία του αντιδημάρχου Γόρτυνας, Δημήτρη Γαρεφαλάκη.

Το αποχετευτικό δίκτυο, όπως εξάλλου κι ο βιολογικός καθαρισμός Αγίας Βαρβάρας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”, με την συνολική χρηματοδότηση των δυο έργων να αγγίζει τα 5,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τις σχετικές μελέτες εκπόνησε ο ΟΑΝΑΚ για λογαριασμό του πρώην Δήμου Αγίας Βαρβάρας και μετά από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες αλλά και σειρά επαφών που πραγματοποίησε ο Νίκος Σχοιναράκης, τόσο ως Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας όσο και ως Δήμαρχος Γόρτυνας, επιτεύχθηκε η ένταξη και χρηματοδότηση τους.

Η μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας προβλέπει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 21.146 μέτρων ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν και 3 αντλιοστάσια όπως και καταθλιπτικοί αγωγοί ακαθάρτων μήκους 465 μέτρων.

Η δημοπράτηση του έργου της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων αναμένεται να διεξαχθεί με τη σειρά της το επόμενο διάστημα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η έναρξη των εργασιών αναμένεται να γίνει εντός του 2011, αφού για το τρέχον έτος υπάρχει προτεινόμενη πίστωση ύψους 3,7 εκατομμύρια ευρώ!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook