Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομής για τον Δήμο Γόρτυνας παίρνει και επίσημα το δρόμο προς την υλοποίηση.

Ο λόγος για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Αγίας Βαρβάρας, το οποίο δημοπρατείται την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, στις 09:30 π.μ., στα γραφεία του ΟΑΝΑΚ, παρουσία του αντιδημάρχου Γόρτυνας, Δημήτρη Γαρεφαλάκη.

Το αποχετευτικό δίκτυο, όπως εξάλλου κι ο βιολογικός καθαρισμός Αγίας Βαρβάρας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”, με την συνολική χρηματοδότηση των δυο έργων να αγγίζει τα 5,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τις σχετικές μελέτες εκπόνησε ο ΟΑΝΑΚ για λογαριασμό του πρώην Δήμου Αγίας Βαρβάρας και μετά από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες αλλά και σειρά επαφών που πραγματοποίησε ο Νίκος Σχοιναράκης, τόσο ως Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας όσο και ως Δήμαρχος Γόρτυνας, επιτεύχθηκε η ένταξη και χρηματοδότηση τους.

Η μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας προβλέπει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 21.146 μέτρων ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν και 3 αντλιοστάσια όπως και καταθλιπτικοί αγωγοί ακαθάρτων μήκους 465 μέτρων.

Η δημοπράτηση του έργου της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων αναμένεται να διεξαχθεί με τη σειρά της το επόμενο διάστημα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η έναρξη των εργασιών αναμένεται να γίνει εντός του 2011, αφού για το τρέχον έτος υπάρχει προτεινόμενη πίστωση ύψους 3,7 εκατομμύρια ευρώ!