Μέχρι τη Γερμανία έφτασε η φήμη του Μάκη Ψωμιάδη, καθώς η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild του αφιέρωσε ένα από τα κεντρικά της θέματα με τον απίστευτο τίτλο : «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας».

Ο γερμανός δημοσιογράφος προχωράει ακόμα και σε περίεργες αναγωγές, συνδέοντας τον Big Maκ (όπως τον αποκαλεί) με την οικονομική κρίση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο 55χρονος «αποτελεί εμβληματική φιγούρα για την Ελλάδα της κρίσης και της διαφθοράς…».

 Φυσικά στο κείμενο περιγράφονται με γαργαλιστικό τρόπο τα …κατορθώματα του «Αγαπούλα», ενώ μια τεράστια φωτογραφία του Μάκαρου με το γιγαντιαίο πούρο cohiba στο στόμα, το παχύ μουστάκι και τη διαπεραστική ματιά συνοδεύει το ρεπορτάζ.

Την ίδια ώρα, ο Μάκης Ψωμιάδης, μετράει ανάποδα τις ημέρες που θα πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.

Οι συνθήκες κράτησης στα Σκόπια, είναι άθλιες κάτι που κάνει τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Καβάλας, να επιδιώκει την άρον, άρον επιστροφή του. Κάτι που όπως φαίνεται δεν θα αργήσει καθώς απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως αν όχι στο τέλος αυτής της εβδομάδας, στις αρχές της επόμενης ο 55χρονος επιχειρηματίας θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα εκδόσεων στην Αθήνα και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Άλλωστέ, στις 27 Σεπτεμβρίου, κρίθηκε προφυλακιστέος άλλα πριν εντοπιστεί από τους διώκτες του, φρόντισε να γίνει καπνός και να την ….κοπανήσει και μάλιστα με λεωφορείο (!) στη γειτονική χώρα.

Τα τηλέφωνα, η γυναίκα του η ζωή στο κελί

Όταν το πρωινό της 10ης Νοεμβρίου ο Μάκης Ψωμιάδης προδομένος ουσιαστικά από τον εαυτό του, έπεφτε στα νύχια των διωκτών του σε κεντρικό καφέ των Σκοπίων, φήμες έλεγαν ότι ανάμεσα στα σχέδια που κατέστρωνε ήταν να ζητήσει μέχρι και πολιτικό άσυλο προκειμένου να αποφύγει την έκδοση του στην Ελλάδα. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική….

Οι συνθήκες κράτησης στο Μεταγωγών των Σκοπίων όπου «φιλοξενείται», είναι ιδιαίτερα σκληρές και απάνθρωπες με αποτέλεσμα ο 55χρονος επιχειρηματίας, να ζει ουσιαστικά και να αναπνέει για την ημέρα που θα επιστρέψει στην πατρίδα. Όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του, ελάχιστα πράγματα έχει το δικαίωμα να κάνει μέσα στο χώρο όπου μοιράζεται με άλλους Σκοπιανούς κακοποιούς. Δικηγόρο από τη γειτονική χώρα, δεν προσέλαβε, δείγμα των προθέσεων του.

Επισκέψεις δεν δέχεται και ο μοναδικός άνθρωπος που τον έχει δει από την ημέρα που κρατείται είναι η σύζυγος του. Η ίδια, είχε μεταβεί την επόμενη ημέρα της σύλληψης και κατάφερε να τον συναντήσει και να μιλήσουν για λίγα μόλις λεπτά. Έτσι, αναγκάστηκε τις επόμενες ημέρες να επιστρέψει στην Αθήνα και από τότε κανείς δικός του άνθρωπος δεν τον έχει επισκεφθεί.

Ο Μάκης, αναγκαστικά τις 17 ημέρες που κρατείται στο Μεταγωγών των Σκοπίων ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα που ορίζει η σκοπιανή αστυνομία. Κοιμάται και ξυπνά τις ώρες που επιβάλλει ο νόμος και οι κανονισμοί και η μόνη παρηγοριά του είναι το τηλέφωνο. Όταν μπορεί, αρπάζει το ακουστικό, βάζει την τηλεκάρτα και συνομιλεί με τους δικούς του ανθρώπους. Η σύζυγος, ο γιος του Σταύρος και η κόρη του Χριστίνα που το μεγαλύτερο διάστημα διαμένει στο Μιλάνο και φυσικά ο δικηγόρος του κ. Χρήστος Στάθης.

Αυτό που ζητά, είναι ένα και μοναδικό. Να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες της έκδοσης του και να μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα στα Σκόπια για να τον φέρει στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι προφυλακίστηκε για 40 ημέρες και ήδη έχουν περάσει 17 ενώ παράλληλα, οι ελληνικές αρχές έχουν στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του στην Αθήνα, όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι η επιστροφή του αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.


Τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα

Τις περίπου τρεις εβδομάδες που είναι κρατούμενος στα Σκόπια, οι τηλεοράσεις και τα τοπικά ΜΜΕ, ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με τον Big Mak. Μέχρι και εκπομπή με θέμα τα … κατορθώματα του στην Ελλάδα έγινε στην οποία συμμετείχαν πολλοί αθλητικοί παράγοντες της χώρας και μιλούσαν για τον 55χρονο επιχειρηματία.

Τώρα μάλιστα που έγινε αφιέρωμα και στη γερμανική Bild ο Μάκης Ψωμιάδης έχει αρχίσει να αποκτά …πανευρωπιαϊκή φήμη και δημοσιότητα χωρίς φυσικά να αποφεύγονται και οι υπερβολικές αναφορές στο πρόσωπο, τις δραστηριότητες του αλλά και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook