Η Microsoft πρόκειται να ανακοίνωσει το διάδοχο του Xbox 360 στην φετινή Ε3, σύμφωνα με “υψηλόβαθμη και εμπιστευτική” πηγή.

Από την ημέρα που κατάφερε το Xbox 360 να αποδειχτεί ως επιτυχημένο προϊόν για τη Microsoft, όλοι προχώρησαν σε εικασία πως η αμερικάνικη εταιρία εργάζεται ήδη πάνω στο συνεχιστή της πορείας του συστήματος.

Πρόσφατες αγγελίες για θέσεις εργασίας αποκαλύπτουν πως η ομάδα αρχιτεκτονικής του Xbox ψάχνει για νέο αίμα. Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα μπουν σε μια ομάδα «υπεύθυνη για τον καθορισμό και τη δημιουργία αρχιτεκτονικής για κονσόλα επόμενης γενιάς, από τη σύλληψη ως την υλοποίηση».

Ας δούμε λοιπόν τι εικάζεται μέχρι στιγμής για το επόμενο Xbox (ή Xbox 720 όπως θέλουν κάποιοι να το ονομάζουν):


Αποθήκευση και format

Το cloud storage αρχίζει να γίνεται μόδα και ήδη μέσα στους επόμενους μήνες, η Micrsoft θα το εφαρμόσει για συγκεκριμένους τίτλους του Xbox 360. Με το Steam και το OnLive να κερδίζουν μέρα με τη μέρα και περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές, δεν είναι άτοπο να ισχυριστούμε πως το νέο Xbox θα υποστηρίζει κάτι αντίστοιχο. Όσον αφορά στο μέσο αποθήκευσης τώρα, η πιο προφανής λύση θα είναι ένα custom format, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς το Blu-ray. Οι πιθανότητες είναι λίγες, αλλά…

Επεξεργαστής, chip γραφικών

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το 360 Slim έχει ένα συνδυασμένο \’Vejle\’ CPU/GPU επεξεργαστή, πολλοί ισχυρίζονται πως το νέο σύστημα ίσως… μπλέξει με το Fusion της AMD. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα θα έχουμε να κάνουμε με ένα πανίσχυρο Xbox, το οποίο θα δώσει στους προγραμματιστές και αρκετό «αέρα» να πειραματιστούν σε πολλούς τομείς.

Χειριστήριο

Κατά βάση, το νέο Xbox θα προσφέρει ένα χειριστήριο αντίστοιχο του Xbox 360. Ο κόσμος το αγάπησε, το συνήθισε και δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως πρόκειται για το καλύτερο που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Είναι δε σχεδόν βέβαιο πως το νέο Xbox θα υποστηρίζει και θα συνεργάζεται πολύ στενά με το Kinect. Το πόσο μεγάλο ρόλο θα παίξει στην επόμενη γενιά του Xbox gaming, μένει να το δούμε…

Windows 8

Η Microsoft θέλει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα εφαρμογών και παιχνιδιών που θα τρέχουν μεταξύ Windows Phone, Windows και Xbox. Αλλά θα μπορούσε να σημαίνει αυτό πως η νέα κονσόλα θα τρέχει μια παραλλαγή των Windows 8 όπως εικάζουν αρκετές σελίδες; Δεν είναι απίθανο, αλλά η τάση του αμερικάνικου κολοσσού να διαχωρίζει τα συστήματα υπολογιστών από τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας του, ίσως μας αποτρέψει για άλλη μια φορά από πολλές γνωστές λειτουργίες (πχ. web surfing).

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Οι εικασίες για την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς είναι πολλές. Η Nintendo θα κάνει το μεγάλο βήμα το 2012, αν και πολλοί δεν εντάσσουν το Wii U στην επόμενη, αλλά στην τρέχουσα γενιά gaming συστημάτων. Η Microsoft έχει δηλώσει πως το Xbox 360 θα έχει τουλάχιστον δεκαετή κύκλο ζωής, ωστόσο κάτι τέτοιο δε σημαίνει πως το νέο σύστημα θα κυκλοφορήσει το 2015… Η διετία 2014-2015 φαντάζει να μαζεύει τις περισσότερες πιθανότητες, αν και ένα λανσάρισμα το 2013 δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook