Μειωμένα κατά 40% είναι περίπου τα χρήματα που καταβάλλονται στα σχολεία του Ηρακλείου, προκείμενου να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, κ. Κώστας Πλουμής, συνέπεια αυτών των περικοπών, είναι τα σχολεία να λειτουργούν οριακά και με αρκετές ελλείψεις.

Γενικότερα, χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρει ο κ. Πλουμής, σημειώνοντας την απουσία συντήρησης των φωτοτυπικών μηχανημάτων, αλλά και τα μεγάλα χρέη που έχουν συσσωρευτεί σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΗ καθώς πολλά σχολεία δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα επισημαίνει ο κ. Πλουμής στα Ειδικά Σχολεία όπου λόγο των αυξημένων αναγκών των παιδιών δεν υπάρχει η δυνατότητα τα συγκεκριμένα εκπαιδευτήρια να λειτουργήσουν χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις.

Σε όλα αυτά προστίθεται τα κενά  τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε βοηθητικό.

Αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου, θα είναι οι όποιες ανάγκες των σχολείων να καλύπτονται από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των οποίων ήδη τα μέλη αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικό καθώς την εφετινή σχολική χρονιά δεν ήταν λίγοι οι γονείς που αναγκάστηκαν και αγόρασαν σχολικά βιβλία από το εμπόριο εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook