Την ίδια ώρα η Ευρώπη και ειδικά η Ελλάδα βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής νευρικής κρίσης.

Την ίδια ώρα που οι κυβερνώντες, δίνουν γη και ύδωρ στις «αγορές» παραβιάζοντες τους στοιχειώδεις κανόνες της οικονομικής ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα που με τις αυξήσεις στον ΦΠΑ και με πάσης φύσεως κεφαλικούς φόρους εκμηδενίζουν το όποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μπορεί να είχε η Ελλάδα στις εξαγωγές και στον τουρισμό.

Έρχεται η είδηση για μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης που αποφάσισε το υπ.Οικονομικών της Τουρκίας

«Σύμφωνα με νομοσχέδιο ο ΦΠΑ χονδρικής πώλησης, κοτόπουλων, διαφόρων ειδών κρεάτων μειώθηκε στο 1% από το 8% που ήταν μέχρι σήμερα. Ο ΦΠΑ λιανικής πώλησης αυτών των προϊόντων θα παραμείνει στο 8%. Ο μεγαλύτερος συντελεστής ΦΠΑ στην Τουρκία είναι 18%.»

Και μετά κάποιοι θα ψάχνουν τι φταίει και η Τουρκία θα αυξάνει τις εξαγωγές ενώ η Ελλάδα θα τις μειώνει.

Και μετά κάποιοι θα ψάχνουν τι φταίει και η Τουρκία θα εξακολουθεί να παρέχει φτηνότερες τουριστικές υπηρεσίες συνολικά και όχι μόνο ξενοδοχειακά.

Γιατί όπως αποδείχθηκε φέτος, τουριστική ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα πλήρη ξενοδοχεία, αλλά το σύνολο της τουριστικής οικονομίας.

Τυχεροί πάντως οι κάτοικοι των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και του Έβρου που θα μπορούν να αγοράζουν φθηνότερα τρόφιμα και άλλα είδη.

Τι είπατε ; Με ποιόν τρόπο ;

Μα με μια απλή βόλτα στις Τουρκικές πόλεις όπως γίνεται εδώ και χρόνια και «εκείνοι τόχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι»

Ναπ.Σ.