Αγαπητέ αναγνώστη,
δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για την ασφαλή κατανάλωση αλόης μέσω της στοματικής οδού, γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφεύγεται η παρατεταμένη χρήση και οι υψηλές δόσεις πρόσληψης σε περίπτωση που επιθυμείτε να την καταναλώσετε.

Τις συχνότερες πιθανές παρενέργειες αποτελούν οι κοιλιακές κράμπες και η εμφάνιση διάρροιας, η οποία προκύπτει εξ’ αιτίας της έντονης καθαρτικής της δράσης. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση αφυδάτωσης, την ανισορροπία ηλεκτρολυτών, την πρόκληση αρρυθμιών, την εκδήλωση αδυναμίας, την μειωμένη απορρόφηση φαρμάκων και την αναστολή της κινητικότητας του εντέρου.

Η αλόη βέρα προκαλεί μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, γι’ αυτό τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά όσον αφορά τη λήψη αλόης από το στόμα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά χαμηλές τιμές γλυκόζης και θα πρέπει πρώτα να συμβουλεύονται τον θεράποντα γιατρό τους.

Η κατανάλωση της πρέπει να αποφεύγεται κατά την διάρκεια του θηλασμού και της εγκυμοσύνης, από μικρά παιδιά και από ασθενείς που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με διουρητικά, κορτικοστεροειδή, αντιπηκτικά, καθώς τα συστατικά της αλόης παρουσιάζουν αλληλεπίδραση με τις συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.

Με εκτίμηση,
Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook