Τους ξεναγούς που συμμετέχουν στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών στην Κρήτη, υποδέχεται αύριο (σ.σ. 29/11) στο Αρχαιολογικό Ανάκτορο της Φαιστού, ο Δήμος Φαιστού.

Η συνάντηση των 200 περίπου ξεναγών που συμμετέχουν στο Συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί. Οι ξεναγοί πρόκειται να περιηγηθούν στο δεύτερο μεγαλύτερο ανάκτορο της Κρήτης, αλλά και να έχουν επαφές και συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, εκπρόσωποι του Δήμου πρόκειται να ενημερώσουν τους ξεναγούς για τη γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης του πλούσιου τουριστικού και πολιτισμικού αποθέματος που διαθέτει ο Δήμος Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συναντήσεων παράλληλα, οι ξεναγοί πρόκειται να παραλάβουν ένα κωδικοποιημένο για επαγγελματίες ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο περιλαμβάνει με τρόπο σύντομο και περιεκτικό τα αξιοθέατα και τόπους αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος του Δήμου Φαιστού.

«Από το Φαράγγι των Μύθων στο Φαράγγι των Αγίων» είναι ο τίτλος του φυλλαδίου που πρόκειται να παραλάβουν οι ξεναγοί, ο οποίος είναι παράλληλα και ο τίτλος του μεγαλόπνοου σχεδίου του Δήμου Φαιστού για μια συνολική, αναπτυξιακή τουριστική προβολή.

Στόχος του συγκεκριμένου σχεδίου είναι η αξιοποίηση όλων των σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου, από το βουνό ως τη θάλασσα, τους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Σπήλαια, τις Μονές, τις παραλίες, τις περιοχές φυσικού κάλους και τις εναλλακτικές προοπτικές σε επίπεδο τουρισμού.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο φυλλάδιο που θα παραλάβουν οι ξεναγοί περιλαμβάνονται συνολικά 33 κομβικά σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που έχουν ήδη ενταχθεί στις προθέσεις του Δήμου Φαιστού για ανάδειξη και προβολή.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται οι πέντε Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος χώροι του Δήμου, οι δώδεκα διασημότερες παραλίες, οι δεκατρείς σημαντικότεροι τόποι φυσικής ομορφιάς, δεκαεννιά εναλλακτικές δραστηριότητες σε διάφορες τοποθεσίες, καθώς και τέσσερις από τις σημαντικότερες και παλαιότερες Μονές.

Οι ξεναγοί επίσης πρόκειται να ενημερωθούν μέσα από το εμπεριστατωμένο φυλλάδιο για αρχαιολογικούς χώρους, διαμονή, παραλίες, εστίαση, τόπους φυσικού κάλους, εναλλακτικές δραστηριότητες στο Δήμο, μοναστήρια και πολιτισμικά φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook