Στην ενίσχυση και αναβάθμιση του προγράμματος προώθησης του ποδηλάτου ως μέσο ¨βιώσιμης κινητικότητας¨ προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, με ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκατό (100) σύγχρονα ποδήλατα για όλες τις ηλικίες.

Τα ποδήλατα παρουσιάσθηκαν από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον Υπεύθυνο Προγράμματος κ. Βαρδαβά Κώστα, στο Παγκρήτιο Στάδιο, και αποτελούν δωρεά της οικογένειας Γιάννας και Θεόδωρου Αγγελόπουλου, οι οποίοι με αγάπη και ευαισθησία υιοθέτησαν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να συμβάλουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση της ποδηλασίας στον Δήμο Ηρακλείου.

Τα ποδήλατα θα διατίθενται στους πολίτες με δανεισμό από συγκεκριμένα σημεία παράδοσης και παραλαβής (οι θέσεις τους θα ανακοινωθούν), που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την πόλη.

 Είναι ειδικά ποδήλατα για την πόλη με ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΥΝ το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ14764 (Απαιτήσεις ασφαλείας και μέθοδοι δοκιμής ποδηλάτων τύπου Trekking και City για χρήση σε δημόσιους δρόμους) με δυνατότητα να χρησιμοποιούνται από άνδρες και γυναίκες και είναι επίσης εφοδιασμένα με καλαθάκι, φωτισμό και κλειδαριά ασφαλείας.

Παράλληλα με την παράδοση σε χρήση των νέων ποδηλάτων, ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά και στην αναβάθμιση των αντίστοιχων υποδομών στην πόλη, προκειμένου να διευκολύνεται η ποδηλασία με νέους σταθμούς παραλαβής και παράδοσης, χώρους στάθμευσης σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σε σημεία του παραλιακού μετώπου και αύξηση - βελτίωση των ποδηλατοδρόμων και της προσβασιμότητας.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ανέφερε :

"Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχτήκαμε τη χορηγία της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, και παραδίδουμε στους πολίτες μας τα ποδήλατα αυτά που θα συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του προγράμματος ¨βιώσιμη κινητικότητα¨ που εφαρμόζουμε.

 Η οικογένεια Αγγελοπούλου, με ενδιαφέρον και αγάπη για την πόλη και τους συμπολίτες μας, προχώρησε σε αυτή την συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη, ενισχύοντας την προσπάθεια μας για προώθηση του ποδηλάτου ως φιλικού μέσου προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Εκ’ μέρους της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτών τους ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά αυτή που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους. Η Δημοτική Αρχή, παρά τις δύσκολες συγκυρίες συνεχίζει να βλέπει πάντα μπροστά και να στοχεύει στο καλό της πόλης και των πολιτών."

Πλέον τούτου για τις ανάγκες του Τοπικού Τμήματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, παραδόθηκαν στο υπεύθυνο του τμήματος από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τέσσερα (4) ειδικά ποδήλατα Α΄ Βοηθειών, τα οποία θα βρίσκονται σε χρήση από εξειδικευμένο προσωπικό εντός της πόλης.

Τα ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με ειδικές αδιάβροχες τσάντες Α΄ Βοηθειών, σχάρα αποθήκευσης, φωτισμό, ενισχυμένα φρένα και κράνος.