Μετά τις διανοίξεις της οδού Στεφανογιάννη στο Τσαλικάκι, της οδού Μακεδονίας αλλά και άλλων δρόμων του Γαζίου, σειρά παίρνει η οδός Θριάμβου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό δρόμο που συνδέει την λ. Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος του κόμβου Τζωράκη, με κατεύθυνση νότια έως την οδό Αγ. Αναργύρων. Οι δρόμοι Θριάμβου και Αναργύρων σε μεγάλο τμήμα τους αποτελούν το δυτικό και νότιο σύνορο αντίστοιχα του οικισμού Αγ. Δημητρίου και εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό τροχοφόρων.

Το βορειότερο τμήμα της στο οποίο θα γίνει η διαπλάτυνση και βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως, μήκους περίπου 380 μ. (έως την οδό Αθ. Διάκου), έχει σήμερα πλάτος από 3 έως 6 μ. Με την παρέμβαση αυτή, θα μετατραπεί σε λεωφόρο πλάτους 14 μέτρων! Το νότιο τμήμα, μήκους περίπου 800 μ. βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και θα αποφασιστεί με νεότερη απόφαση η διαπλάτυνση του.

Η συγκεκριμένη διαπλάτυνση, γίνεται μετά από ενδελεχή μελέτη και έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, με τους παρόδιους ιδιοκτήτες. Το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση αυτή και δεσμεύτηκε να συμψηφίσει τα τμήματα των παρόδιων ιδιοκτησιών που αφήνονται σε κοινή χρήση, κατά τη διαδικασία οριστικής πράξης εφαρμογής της περιοχής, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Με τον τρόπο αυτό, οι δημότες δεν χάνουν τίποτα, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή. Τα οφέλη από την λειτουργική, αισθητική, περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση του συγκεκριμένου, ιδιαίτερα σημαντικού δρόμου, είναι βέβαιο πώς θα ανακουφίσουν το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook