Στην πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και 35 δημοσίων ακινήτων το α' τρίμηνο του 2012 προσανατολίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κ.Μητρόπουλος σε συνάντηση που είχε σήμερα (Δευτέρα) με επιχειρηματίες από τη Νότιο Κορέα αποκάλυψε πως το ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων εντός του πρώτου τριμήνου 2012.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους το Δημόσιο θα προχωρήσει στην παραχώρηση 12 λιμανιών και 39 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και στη διάθεση της συμμετοχής του σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ το Ελληνικό Δημόσιο ενδέχεται να μην επιτύχει τους στόχους για έσοδα 9,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2012, εξαιτίας της επιδεινώσεως του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση και η τρόικα είχαν αρχικώς συμφωνήσει σε έσοδα 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011, στόχος που αναθεωρήθηκε στα 4 δισ. ευρώ, ενώ τελικώς το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει μόνο 1,8 δισ. ευρώ εφέτος από ιδιωτικοποιήσεις.


in.gr