Ολοκληρώθηκε χωρίς πολλά ευχάριστα νέα το ΔΣ της Football League, με το ενδεχόμενο της αποχής προς το παρόν να απομακρύνεται.

Χωρίς πολλές εντάσεις, αλλά και χωρίς τη μεγάλη είδηση ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες το ΔΣ της Football League. Ένα ΔΣ ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της δεύτερης και τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Ποιο ήταν το ευχάριστο; Ότι υπεγράφη η σύμβαση με το ΟΤΕ TV και εντός των ημερών θα πάρουν οι ΠΑΕ την πρώτη δόση, ενώ αναμένεται να βρεθεί φόρμουλα με την ΕΠΟ, ώστε οι ομάδες που χρωστούν για προσφυγές να πάρουν παράταση αποπληρωμής.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας πρότεινε τη λύση της αποχής, ώστε οι ομάδες να πιέσουν τον ΟΠΑΠ και να υπογραφεί επιτέλους η σύμβαση, με την προθεσμία που ο ίδιος έδωσε να είναι 10ήμερη. Φυσικά, ομάδες όπως οι Διαγόρας, Θρασύβουλος, Αναγέννηση Επανομής ζήτησαν λύση το συντομότερο δυνατό, γιατί τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Σπύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ομάδων για τις επαφές που έχει με το Υπουργείο Οικονομικών και τον ΟΠΑΠ. Ο ίδιος σημείωσε ότι η λύση της σύμβασης με ξένη στοιχηματική εταιρεία αντιτίθεται στους νόμους και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με τον Οργανισμό. Ο ΟΠΑΠ, εξάλλου, δέχεται να χρηματοδοτήσει μόνο το πρωτάθλημα Νέων, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.

Σχετικά με το ζήτημα των ορισμών των διαιτητών, υπήρξε πρόταση αυτοί να γίνονται βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, γιατί οι ομάδες δεν μπορούν να πληρώνουν κάθε φορά 4.000 ευρώ για τα διαιτητικά έξοδα.

Υπήρξαν, μάλιστα, παράγοντες που τα έβαλαν με το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργάζεται η ΕΠΟ, με τον Καλογιάννη να τονίζει: «Μπορώ να φέρω πιο οικονομική προσφορά για τα μεταφορικά των διαιτητών. Θα το συζητήσω με την ΕΠΟ».

Υποψήφιοι αντιπρόεδροι                 

Στις 08/12 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροέδρων της Football League. Αυτές δεν έγιναν τη Δευτέρα (28/11), γιατί στην ημερήσια διάταξη υπήρχε θέμα νομιμοποίησης των μελών του ΔΣ. Από τους 22 παρόντες  στους 8 υπήρχε έλλειψη αρκετών εγγράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα αναμένεται να θέσουν οι Αλέξης Κούγιας, Πέτρος Θεοδωρίδης και Στέλιος Σφακιανάκης.

Onsports.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook