Μια σημαντική απόφαση, για την μεταφορά των μαθητών, που αναμένεται να γίνει «πιλότος» και για άλλους Δήμους, έλαβε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, μετά τον δημόσιο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν κατατέθηκε προσφορά, όπως σε όλους τους Δήμους της Κρήτης, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε

η «μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2011-2012, να ανατεθεί με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 1α του άρθρου 25 του Π.Δ. 60/2007.»

Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρεται πως :

«Οι αναθέτουσες αρχές μπορούν να συνάπτουν τις δημόσιες συμβάσεις τους προσφεύγοντας σε διαδικασία με διαπραγμάτευση, χωρίς να προηγείται δημοσίευση σχετικής προκήρυξης, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
1. προκειμένου για δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών:
α. εάν, ύστερα από ανοικτή ή κλειστή διαδικασία, δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά…»

Να σημειωθεί ότι  ο σχετικός διαγωνισμός για τον Δήμο Ηρακλείου είχε προυπολογισμό 1.064.618,26 ευρώ, ποσό το οποίο είναι προφανές ότι θα αποτελέσει και την βάση για την διαπραγμάτευση που θα γίνει με κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία η οποία θα θελήσει να αναλάβει το έργο μεταφοράς των μαθητών του Δήμου.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών περνά από την αιρετή Περιφέρεια στους Δήμους ,αλλά όλοι οι σχετικοί διαγωνισμοί έχουν αποβεί άκαρποι.

Οι δήμοι έχουν ζητήσει να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του φετινού σχολικού έτους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι νεώτερο.

Την ίδια ώρα στον «αέρα» βρίσκεται το θέμα της μεταφοράς των μαθητών με τις ισχύουσες συνθήκες από την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου προκειμένου να μπορούν τα ΚΤΕΛ να εισπράξουν τα χρήματα για την μεταφορά των μαθητών.

Οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ της Κρήτης που εκτελούν το έργο, τονίζουν σε κάθε κατεύθυνση ότι έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προμήθειας καυσίμων και εάν δεν επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, τότε είναι βέβαιο ότι την Δευτέρα 5/12 θα ανεβάσουν τα χειρόφρενα στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρεθούν στους δρόμους σε αναζήτηση μεταφορικού μέσου για να πάνε στα σχολεία τους.

Δείτε εδώ την απόφαση του Δ.Ηρακλείου για την απευθείας ανάθεση του έργου

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook