Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, επιδιώκουν την ολοκλήρωση έως το τέλος του έτους της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το «κούρεμα» του χρέους και την ανταλλαγή των ομολόγων δήλωσε, χθες βράδυ, ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

Το IIF ανακοίνωσε ότι συστάθηκε συντονιστική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους τριάντα μεγάλων πιστωτών (κυρίως τραπεζών), η οποία θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ευρωζώνης.

Ο κ. Νταλάρα δήλωσε ότι στόχος της συντονιστικής επιτροπής είναι να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για το χρέος, με βάση το πλαίσιο που αποφασίσθηκε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης στις 27 Οκτωβρίου και να «προωθήσει με βάση αυτή τη συμφωνία την ανταλλαγή των ομολόγων έως το τέλος του έτους»

Η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου προέβλεπε το «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου κατά 50%, αλλά άφηνε ανοικτές άλλες σημαντικές λεπτομέρειες.

Στην επιτροπή των πιστωτών συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι ελληνικές τράπεζες Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, οι γερμανικές Commerzbank και Deutsche Bank, η γαλλική BNP Paribas, η ιταλική San Paolo και η ολλανδική ING. Της επιτροπής θα προεδρεύουν ο κ. Νταλάρα και ο σύμβουλος της BNP Paribas κ. Ζαν Λεμιέρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook