\”Η αξιοπιστία Ελλάδας και Ιρλανδίας εξαρτάται από το αν κρατήσουν το λόγο τους\” δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κ. Λαγκάρντ στο Spiegel, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η υπ. Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών σε όλες τις εκδοχές στήριξης χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους.

Ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, η κ. Λαγκάρντ αποφεύγει τον όρο \”αναδιάρθρωση\” του χρέους και προτιμά να μιλά \”συγκεκριμένα\”, όπως λέει σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel (Σπίγκελ) στο τεύχος που κυκλοφόρησε σήμερα (14.02.11).

\”Στην περίπτωση της Ελλάδας συζητάμε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Αυτό οδηγεί στη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών\”, λέει η Γαλλίδα υπουργός. \”Το ίδιο ισχύει και όταν το Ταμείο διάσωσης παίρνει ομόλογα σε τιμές αγοράς, ή όταν θέτει στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης χρήματα προκειμένου να επαναγοράσει ελληνικά ομόλογα. Όλες οι εκδοχές σημαίνουν ότι οι πιστωτές θα χάσουν μέρος των απαιτήσεών τους\”, σημειώνει η κ. Λαγκάρντ.

Η Γαλλίδα υπ. Οικονομικών εκτιμά ότι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών \”θα εξαρτηθεί από τι κατά πόσο η Ελλάδα αλλά και η Ιρλανδία θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι σε εμάς, (Κομισιόν), στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ. Η αξιοπιστία αυτών των χωρών εξαρτάται κατά πολύ από το αν θα κρατήσουν το λόγο τους\”, σημειώνει η κ. Λαγκάρντ. Όπως διαπιστώνει, \”μέχρι τώρα όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook