Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει κανέναν σκοπό να παραιτηθεί και απέρριψε τις κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών για την εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλα, ως μία υποκινούμενη, στοχευμένη «προσπάθεια ανατροπής» του από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Με πρωτοβουλία γυναικείων οργανώσεων, πάνω από ένα εκατομμύριο Ιταλίδες κατέβηκαν σε δρόμους και σε πλατείες της Ιταλίας, ζητώντας την παραίτηση του «Καβαλιέρε» από την πρωθυπουργία, μετά το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Αντιδρώντας, ο Σ.Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε την κινητοποίηση ως «μεροληπτική». «Το να παραιτηθώ είναι απαράδεκτο, δεν πρόδωσα την εντολή των εκλογέων» είπε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν μια στοχευμένη επίθεση που έχουν ως στόχο την ανατροπή του.

«Είδα τις συνηθισμένες φατριαρχικές δυνάμεις να κινητοποιούνται εναντίον μου από μια συγκεκριμένη μερίδα της Αριστεράς που χρησιμοποιεί κάθε πρόσχημα για να νικήσουν έναν αντίπαλο που δεν μπορούν να νικήσουν στις κάλπες» είπε ο 74χρονος πολιτικός, σε δηλώσεις του στο Canale 5.

«Όλες οι γυναίκες που είχαν την ευκαιρία να με γνωρίσουν, ξέρουν πόσο τις σέβομαι» είπε. «Προσπαθώ πάντα να συμπεριφέρομαι με τρόπο που να κάνει κάθε γυναίκα να νιώσει ξεχωριστή» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Σ.Μπερλουσκόνι, με τις δηλώσεις του, απέρριψε την πρόταση του προέδρου της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, ο οποίος του είχε ζητήσει «να παραιτηθούν και οι δυο από τα θεσμικά τους αξιώματα και να επιλεγεί η άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλίδες διαδήλωσαν την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα φωνάζοντας «basta» (φτάνει) στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκτιμώντας ότι η αξιοπρέπεια των γυναικών έχει πληγεί από το σκάνδαλο «Ρούμπιγκέιτ», στο οποίο ο πρωθυπουργός έχει αναμιχθεί.

Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις της Κυριακής, γυναίκες της ιταλικής κεντροδεξιάς που μετέχουν στην κυβέρνηση, θέλησαν να υπερασπισθούν τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Η υφυπουργός αρμόδια για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, Ντανιέλα Σαντανκέ, δήλωσε ότι «οι γυναίκες που κατέβηκαν στους δρόμους, στην πραγματικότητα, είναι υποχείρια των ανδρών. Κάποιες, θα ήθελαν να συνεχίσουν να μας διχάζουν».

Η δε υπουργός παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, τόνισε ότι «ήταν μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε στα σαλόνια. Ζητούν την κεφαλή του Μπερλουσκόνι, αλλά δεν θα την έχουν».

«Η υπουργός πιστεύει ότι ήταν μια σνομπ κινητοποίηση; Θα έπρεπε να έλθει να δει ποιες γυναίκες στήριξαν την πρωτοβουλία μας, για να αλλάξει αμέσως γνώμη» απάντησαν οι διοργανώτριες.Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα την άμεση παραπομπή σε δίκη του Μπερλουσκόνι με τις κατηγορίες της συνδρομής στην εκπόρνευση ανηλίκου και της κατάχρησης εξουσίας.

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες είναι πιθανό να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της δικαστικού Κριστίνα Ντι Τσένσο, σχετικά με την δυνατότητα άμεσης παραπομπής σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook