Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί τους πολίτες της χώρας να εγκαταλείψουν τη Συρία, η οποία πλήττεται εδώ και περισσότερο από 8 μήνες από κύμα βίας.

«Λόγω της κατάστασης της ασφάλειας, η Σαουδική Αραβία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Συρία και να μην ταξιδεύουν στη χώρα αυτή», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα ότι οι τουρκικές κυρώσεις κατά της Συρίας έχουν ετοιμαστεί και θα ανακοινωθούν αφού συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Χθες και σήμερα εργαστήκαμε πάνω στις κυρώσεις και συζητήσαμε το αποτέλεσμα της εργασίας μας με τους σχετικούς υπουργούς. Η εργασία μας ολοκληρώθηκε και οι κυρώσεις είναι έτοιμες, θα τις ανακοινώσουμε αφού συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης αυτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook