Στο ΠΕΠ «Κρήτης – Νήσοι Κρήτης Αιγαίου 2007 – 2013» θα ενταχθεί η δημιουργία των δυο Πολυδύναμων Ιατρείων, Πλατανιά και Κανδάνου με εγκεκριμένες από το ΚΕΣΥΠΕ θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ οι χώροι για την ανέγερσή τους θα παραχωρηθούν από τον Δήμο Πλατανιά και τον πρώην Δήμο Πελεκάνου αντίστοιχα.

Αυτό απαντά ο Υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος σε σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Ο Υπουργός απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που είχαν τεθεί από τον κ. Βαλυράκη, σχετικά με την στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων Αλικιανού και Δελιανών σημειώνει, ότι η γιατρός γενικής ιατρικής που υπηρετεί ως μόνιμη στο Π.Ι. Αλικιανού και βρίσκεται σε άδεια, θα επιστρέψει στην υπηρεσία της τον Μάρτιο του 2012 ενώ οι ανάγκες του ιατρείου σήμερα καλύπτονται μία φορά την εβδομάδα από γιατρό του Κ.Υ. Κανδάνου.

Αναφορικά με το Περιφερειακό Ιατρείο Δελιανών το οποίο είναι διθέσιο ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει, ότι μια θέση είναι καλυμμένη από τις 30 Ιουνίου 2011 με ιατρό αποσπασμένο από το Νοσοκομείο Χανίων ενώ η δεύτερη που κενώθηκε λόγω αιφνίδιας παραίτησης του γιατρού θα προκηρυχθεί σύντομα από το Υπουργείο.

Για την στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά που πρόκειται να δημιουργηθεί μετά την κατάργηση του Περιφερειακού Ιατρείου Γερανίου και θα εξυπηρετεί τις περιοχές Γεράνι, Μόδι, Βρύσες Κυδωνίας, Μανωλιόπουλο και Πλατανιά, αναφέρει ότι αυτό θα στελεχωθεί με το αντίστοιχο προσωπικό, οι θέσεις του οποίου έχουν εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ ως εξής:

Κλάδος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ: 4 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, 1 θέση ειδικότητας Παιδιατρικής.

Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό: 2 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής, 1 θέση ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας, 1 θέση ΤΕ ιατρικών Εργαστηρίων.

Τέλος, σχετικά με την δημιουργία του περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κανδάνου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις περιοχές Παλαιόχωρας, Κουντούρας, Βουτά, Σαρακήνας, Βουθιανών και Σκλαβοπούλας θα χρηματοδοτηθεί και αυτό από το ΠΕΠ «Κρήτης – Νήσοι Αιγαίου» ενώ οι θέσεις που έχουν εγκριθεί για την στελέχωση του προσωπικού του συγκεκριμένου Ιατρείου είναι ίδιες σε αριθμό και ιδιότητες με τις αντίστοιχες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook