Η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων & Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θέτοντας το θέμα της αδικαιολόγητης αύξηση της τιμής των λιπασμάτων .

 

Ακολουθεί το πλήρες  κείμενο της ερώτησης :

Η μεγάλη κι αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής των λιπασμάτων έρχεται να προστεθεί στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες που καλούνται να ανταπεξέλθουν μέσα σε δυσμενείς συγκυρίες.

Παρά την οικονομική κρίση,  οι βιομηχανίες λιπασμάτων προχώρησαν μέσα στο 2011 σε δύο αυξήσεις στις τιμές λιανικής την 1η Απριλίου και την 1η Οκτωβρίου. Αυτή η αύξηση – που είναι της τάξεως συνολικά του 8%, – δεν δικαιολογείται ούτε από τις συνθήκες της διεθνούς αγοράς καθώς οι τιμές των πρώτων υλών παρασκευής των λιπασμάτων βρίσκονται σε καθοδική πορεία.

Οι αγρότες, όμως, αναγκάζονται  να προμηθευτούν μικρότερη ποσότητα λιπασμάτων από την αναγκαία  για τις καλλιέργειες τους καθώς δεν δύνανται να επωμιστούν το επιπλέον κόστος.  Προκειμένου να προστατευθεί η σοδειά και το εισόδημα των αγροτών  κρίνεται  επιβεβλημένη η παρέμβαση της Πολιτείας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων & Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας :

Προτίθεστε να ελέγξετε τα αίτια της αύξησης της τιμής των λιπασμάτων ;

Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το θέμα προς όφελος των αγροτών ;

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook