«Χρυσές δουλειές» για τους απατεώνες ανοίγουν από τα λάθη του Κτηματολογίου που έχουν ήδη διαπιστωθεί με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος παράνομης οικειοποίησης από κάθε επιτήδειο όχι μόνο της ιδιωτικής αλλά και της δημόσιας περιουσίας. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος Χρήστος Χριστόπουλος, σε συνέντευξη τύπου, υπάρχουν πολλά λάθη και αστοχίες στον τρόπο σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, που θα καθιστούσαν αναγκαία ακόμη και τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Όχι μόνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, παρατηρείται σωρεία προβλημάτων στις μελέτες κτηματογράφησης αλλά σε κάποιες περιοχές, όπως στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Μυτιλήνη αποδεικνύονται εντελώς ανεφάρμοστες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να κινδυνεύουν να πέσουν θύματα των επιτηδείων που θα θελήσουν να καρπωθούν την περιουσία τους.

Ακόμη, αναμένεται να παγώσει η οποιαδήποτε προσπάθεια επένδυσης καθώς κανείς «στοιχειωδώς εχέφρων», σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο δεν θα διακινδυνεύσει υπ’ αυτό το καθεστώς να επενδύσει σε ακίνητο. Ο κ. Χριστόπουλος ο οποίος δήλωσε πως θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο Κτηματολόγιο και να συνταχθεί ο χάρτης των ιδιοκτησιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook