Τους ξεναγούς απ’ όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ξεναγών, υποδέχτηκε ο Δήμος Φαιστού στο ανάκτορο της Φαιστού.

Την υποδοχή ανέλαβε ο Ειδικός Σύμβουλος Θεμάτων Τουρισμού κ. Χαρκιωτάκης, ενώ στη διαδικασία συμμετείχε και ο πρόεδρος της εταιρίας Φαιστού κ. Φιτσοδασκαλάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι ξεναγοί ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Φαιστού, για το Φεστιβάλ των Ματάλων Matala Festival 2011, καθώς και για τις επικείμενες προοπτικές.

Ο Δήμος Φαιστού κατέγραψε παράλληλα σχόλια και παρατηρήσεις των ξεναγών, τις απόψεις τους αναφορικά με θέματα ενεργοποίησης τους, ενώ ήταν ιδιαίτερα θετική ως προς την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας.

Ιδιαίτερα ενθουσιώδεις ήταν οι ξεναγοί από την προσπάθεια του Δήμου Φαιστού με τίτλο «Από το Φαράγγι των Μύθων στο Φαράγγι των Θεών», που αποτελεί το οργανόγραμμα δράσης για τη συνολική τουριστική προβολή του Δήμου Φαιστού.

Οι ξεναγοί παρέλαβαν το προσχέδιο του προγράμματος σ’ ένα εξειδικευμένο φυλλάδιο για επαγγελματίες, όπου καταγράφονται τόσο οι προθέσεις του Δήμου, αλλά και ενδεικτικές περιοχές τουριστικής σπουδαιότητας του Δήμου.

Η πρόεδρος κ. Μαριλένα Μαμαλάκη ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Δήμου τόσο για την ενημέρωση, όσο και για τη συνεργασία τους. Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν στους ξεναγούς παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και καφές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook