Στον Μάρκ Τουέην ήταν αφιερωμένο το χθεσινό λογότυπο της Google, η οποία γιόρτασε τα 176α γενέθλια του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα.

Στο εν λόγω στιγμιότυπο ο πρωταγωνιστής Τομ και ο φίλος του Μπεν, ασπρίζουν ένα φράχτη και γράφουν την λέξη «Google» με το πινέλο τους.

Λίγα λόγια για τον Μαρκ Τουέην:


http://hd.housedivided.dickinson.edu/files/images/HD_clemensSL1c.jpgΟ Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς (Samuel Langhorne Clemens,30 Νοεμβρίου 1835 – 21 Απριλίου 1910), γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Μαρκ Τουαίην, ήταν διάσημος Αμερικανός συγγραφέας.

Ανάμεσα στα πιό γνωστά βιβλία του ανήκουν οιΠεριπέτειες του Τόμ Σόγιερ και οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν.Γεννήθηκε στο χωριό Φλόριντα της πολιτείας του Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, γιος του Τζον και της Τζέην Κλέμενς.

Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στην παραποτάμια πόλη Χάνιμπαλ, αναζητώντας καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Η πόλη αυτή καθώς και οι κάτοικοί της, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Τουαίην, τις Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ(1876).

Ο πατέρας του πέθανε το1847 αφήνοντας στην οικογένεια αρκετά οικονομικά χρέη, γεγονός που ανάγκασε τον Τουαίην να εγκαταλείψει το σχολείο και να εργαστεί.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Οράιον, ξεκίνησε το 1850 να εκδίδει μία εφημερίδα στην οποία ο Τουαίην δημοσίευε κατά διαστήματα κείμενά του. Παράλληλα πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια στο Σαιντ Λούις και τη Νέα Υόρκη εργαζόμενος ως τυπογράφος.

Αργότερα, εργάστηκε ως οδηγός ατμόπλοιου στον Μισσισσιπί, ένα επάγγελμα το οποίο ο ίδιος αναγνώρισε πως του πρόσφερε σημαντικές εμπειρίες, ενώ ήρθε σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες.

Ο Αμερικανικός Εμφύλιος πόλεμος σε συνδυασμό με την εμφάνιση των σιδηροδρόμων, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το εμπόριο μέσω ατμόπλοιων, γεγονός που ανάγκασε τον Τουαίην να αναζητήσει μία νέα επαγγελματική διέξοδο.

Το συγγραφικό του ψευδώνυμο το υιοθέτησε υπογράφοντας μια χιουμοριστική ταξιδιωτική εντύπωση, το 1863. Ο Τουέιν κέρδιζε χρήματα δίνοντας διαλέξεις σατιρικού περιεχομένου πολύ προτού γίνει διάσημος ως μυθιστοριογράφος.