Η εξαιρετική υποδομή της Βιέννης, οι ασφαλείς δρόμοι της και οι καλές υπηρεσίες υγείας την καθιστούν την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κάποιος, σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έρευνα της εταιρίας συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού Mercer, η οποία κατατάσσει τη Βαγδάτη στην τελευταία θέση του καταλόγου που κατάρτισε εφέτος.

Σε καλές θέσεις του καταλόγου βρίσκονται επίσης γερμανικές και ελβετικές πόλεις, με τη Ζυρίχη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Γενεύη και τη Βέρνη να βρίσκονται στις 10 πρώτες.

Η Mercer, η οποία καταρτίζει επίσης κατάλογο των πόλεων βάσει της προσωπικής ασφάλειας σε αυτές, κατατάσσει εφέτος την Αθήνα σε χαμηλή θέση, λόγω των συμπλοκών ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία και την πολιτική αστάθεια.

«Το 2011 η Αθήνα κατατάσσεται στην Ευρώπη στις πιο χαμηλές θέσεις του καταλόγου για την προσωπική ασφάλεια», επισημαίνει στέλεχος της εταιρίας. Ταυτοχρόνως και το Οσλο έπεσε στην 24η θέση στον κατάλογο αυτόν για την προσωπική ασφάλεια μετά το μακελειό τον Ιούλιο από τον Αντερς Μπρέιβικ. Συνήθως βρισκόταν στις πρώτες 15 θέσεις, σύμφωνα με τη Mercer.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook