Στο stand της Honda στην έκθεση του Τόκιο βρίσκεται το πρωτότυπο EV-STER, ένα ηλεκτρικό roadster όχημα επιδόσεων, στο οποίο έχει γίνει ευρεία χρήση ανθρακονημάτων.

Το πλήρως ηλεκτρικό EV-STER concept διαθέτει εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του είναι μόλις 3.570 χλστ., το πλάτος 1.500 χλστ. και το ύψος του βρίσκεται λίγο πάνω από το ένα μέτρο (1.100 χλστ.), ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.325 χλστ.

Κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, ώστε να στείλει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το ιαπωνικό roadster χρειάζεται μόλις 5 δλ. για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί σε λιγότερες από τρεις ώρες μέσω μίας πρίζας 200V, δίνοντας αυτονομία 160 χλμ.

\"\"
Ο ηλεκτρικός κινητήρας στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς και επιτρέπει στο EV-STER να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5 δλ.

Έχει γίνει ευρεία χρήση ανθρακονημάτων προκειμένου να περιοριστεί το βάρος του EV-STER. Προεξάρχοντα χαρακτηριστικά του 2θέσιου εσωτερικού αποτελούν το τιμόνι που αποτελείται από δύο μοχλούς, οι οθόνες με τις ψηφιακές ενδείξεις, αλλά και το σύστημα, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει όπως θέλει την απόδοση του κινητήρα, τις αναρτήσεις, κ.α.

\"\"
Άκρως φουτουριστικό είναι το εσωτερικό του Honda EV-STER.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook