Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαράτσι στα ακίνητα.

Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων : \”Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων διερμηνεύοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συνόλου των Ανωγειανών συνήλθε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου για συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την άδικη επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, αλλά και την είσπραξη του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, με την απαράδεκτη απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης και

Αποφάσισε

Καταδικάζει την πολιτική της ανεξέλεγκτης επιβολής φόρων και περικοπών

Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται στο σύνολο της από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, που πλήττει πρωτίστως τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Η μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά και η επιβολή νέων φόρων δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας.

Εκφράζει τη σαφή αντίθεσή μας και στην επιβολή του εκτάκτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών αλλά και στην είσπραξή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την άμεση ανάκληση του νόμου που σε κάθε περίπτωση είναι δυσβάσταχτος και κοινωνικά άδικος, ειδικά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Απαιτεί από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την αυστηρή τήρηση του Συντάγματος, το οποίο στο άρθρο 101 παράγραφος 4, ρητά αναφέρει « Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους»

Να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ημέρα εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί ο σχετικός νόμος ως παράνομος και αντισυνταγματικός και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε κάθε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Να συμπαρασταθεί στους δημότες του με σκοπό να αποφευχθεί η διακοπή ρεύματος και να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιο δημότη το έχει ανάγκη και ζητά από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμιά διακοπή.

Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στα συναρμόδια Υπουργεία, τη διοίκηση της ΔΕΗ, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Κρήτης, τους κοινωνικούς φορείς και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook