Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί απο τα ασφαλιστικά Ταμεία που δεν εξοφλούν έγκαιρα τις οφειλές τους συζητήθηκαν στην διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Φραγκίσκου Παρασύρη \”η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 με αφορμή τα έντονα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία, ένα πρόβλημα που έχει άμεσο αντίκτυπο στην επάρκεια και την διάθεση των φαρμάκων με αποτέλεσμα τις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Παντελής Οικονόμου, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρος και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Λουράντος Κωνσταντίνος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα προβλήματα των φαρμακοποιών.

Από την πλευρά του ο κ. Παρασύρης ζήτησε από τον Υπουργό να πληρωθεί άμεσα ένα σημαντικό μέρος των δόσεων από τα ποσά που οφείλουν τα Ταμεία στα φαρμακεία. Για το ζήτημα αυτό ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι μέσα στο Δεκέμβρη θα γίνει η καταβολή των οφειλών.

Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε και στο θέμα του συμψηφισμού των χρεών προς το δημόσιο. Συγκεκριμένα, από τη συνάντηση προέκυψε ότι αναζητείται νομική φόρμουλα προκειμένου τα έσοδα των φαρμακείων από τα Ταμεία να δηλώνονται όταν αποπληρώνονται οι οφειλές των Ταμείων και όχι εκ των προτέρων, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Για το θέμα αυτό ο κ. Παρασύρης τόνισε ότι είναι οξύμωρο να πληρώνουν το Φ.Π.Α. και το φόρο εισοδήματος οι φαρμακοποιοί τη στιγμή που δεν έχουν εισπράξει τα ανάλογα ποσά από τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τα μέχρι σήμερα δηλωθέντα εισοδήματα θα υπάρξει διευκόλυνση στην αποπληρωμή τους.

Κλείνοντας, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα διευθετηθεί το τεχνικό κομμάτι του ζητήματος, ενώ από κοινού με τον κ. Παρασύρη θα προετοιμάσουν τα νομοτεχνικά ζητήματα για να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook