Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Εντ. Επσταϊν ισχυρίζεται ότι διαθέτει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, που αποδεικνύουν τη συνωμοσία. Διαψεύδει τα περί σχεδίου πολιτικής εξόντωσης του Στρος Καν το κόμμα του Σαρκοζί.

Την ώρα που τα γαλλικά και τα αμερικανικά πρωτοσέλιδα ήταν αφιερωμένα στη σοβαρότερη μέχρι στιγμής καταγγελία για πολιτική σκευωρία σε βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ απαθανατίστηκε από παπαράτσι να κάνει βόλτες ήρεμος και χαμογελαστός με τη σύζυγό του στο Παρίσι για την επέτειο του γάμου τους. Ομως η ηρεμία του άλλοτε επίδοξου προέδρου της Γαλλίας, ο οποίος έχει πάρει απόφαση ότι δεν θα απαλλαγεί ποτέ από τη \”ρετσινιά\” του σεξομανούς, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αναστάτωση που επικρατεί στη χώρα για το μυστήριο του Sofitel, που ίσως κρύβει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα όλων των εποχών.

Μετά το άρθρο του στο \”New York Review of Books\” o Αμερικανός δημοσιογράφος Εντουαρντ Επσταϊν, ο οποίος έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της συνωμοσίας σχετικά με την υπόθεση βιασμού της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό, απειλεί τώρα να δώσει στη δημοσιότητα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου του Μανχάταν που φωτίζει τα γεγονότα της 14ης Μαΐου. \”Περιμένω το πράσινο φως από τις πηγές μου, αλλά ελπίζω ότι θα το αποκτήσω στις 29 Νοεμβρίου\” δήλωσε χθες ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι θα το δώσει \”σε αμερικανικές εκπομπές μεγάλης εμβέλειας\”.

\"http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111129/engine/2011112900655_119968619_type12128.jpg\"

Σενάρια
\”Είναι σημαντικό αυτό το βίντεο να δοθεί στη δημοσιότητα για να μπορεί ο καθένας να σχηματίσει τη γνώμη του\” δήλωσε ο 76χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος έχει ειδικευτεί στην αντιέρευνα για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Ο Επσταϊν εκτίμησε ότι μπορεί να πρόκειται για συνωμοσία που \”εκπορεύεται είτε από το UMP είτε από τις μυστικές υπηρεσίες είτε από κάποιον που ενδιαφερόταν για τις δραστηριότητες του ΔΝΤ\”. Εμφανής είναι ο εκνευρισμός που επικρατεί στο κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα UMP του Νικολά Σαρκοζί και στον ξενοδοχειακό όμιλο Accor, αφού αμφότεροι έσπευσαν να διαψεύσουν τη θεωρία περί συνωμοσίας για την πολιτική εξόντωση του Στρος Καν. Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του ομίλου, Ρενέ Ζορζ Κερί, που μέχρι χθες κρατούσε χαμηλό προφίλ, αρνήθηκε ότι η σκηνή \”πανηγυρισμού\” που καταγράφηκε μετά το περιστατικό είχε \”οποιαδήποτε σχέση με τον Στρος Καν\” και ισχυρίστηκε ότι διήρκεσε μόλις 8 δευτερόλεπτα, ενώ ανέφερε ότι δεν ενεπλάκη στην υπόθεση κανένας άλλος πελάτης σε γειτονικό δωμάτιο. \”Γελοία\” χαρακτήρισε την κατηγορία το UMP, με τον υπουργό και συνεργάτη του Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάν, να κάνει λόγο για \”φαντάσματα\”.

Οι τρεις σκιές…

Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα ethnos.gr, οι λεπτομέρειες που έβαλαν τον Επσταϊν σε υποψίες είναι οι ακόλουθες:

  • Ενα από τα e-mails που εστάλησαν από το Blackberry του Στρος Καν διαβάστηκε από μέλος του UMP στο Παρίσι.
  • Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την καμαριέρα να μπαίνει επανειλημμένως σε γειτονικό δωμάτιο, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να της παράσχει βοήθεια.
  • Ο τεχνικός διευθυντής του Sofitel \”πιάστηκε\” μαζί με έναν άλλον υπάλληλο στην κάμερα να πανηγυρίζει επί τρία λεπτά μετά το τηλεφώνημα στην αστυνομία.

Κυκλοφορεί σήμερα βιογραφία του Ντομινίκ Στρος Καν

Εν τω μεταξύ, σήμερα κυκλοφόρησε και η βιογραφία του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος χαρακτηρίζει «συναινετική αλλά κουτή» τη σεξουαλική του «συνάντηση »με την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, η οποία του κόστισε την ευκαιρία να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

Στο βιβλίο, γραμμένο από τον Μάικλ Τάουμπμαν που λέει πως ο Στρος Καν του εμπιστεύτηκε την αφήγησή του, αναφέρονται σεξουαλικά σκάνδαλα που στιγμάτισαν τον Στρος Καν ακόμα και μετά την υπόθεση στη Νέα Υόρκη που τερμάτισε την καριέρα του στο Ταμείο και εξανέμισε τις πιθανότητες να τρέξει στην κούρσα για τη γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook