Σε ερώτηση της Βουλευτού κ. Ευαγγελίας Κουρουπάκη για την επαρκή υγειονομική κάλυψη όλων των περιοχών των Χανίων απάντησε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σχετικά με το περιφερειακό ιατρείο Αλικιανού σημειώνεται στην απάντηση ότι έωςτον Μάρτιο του 2012 που θα επιστρέψει στην υπηρεσία της η γιατρός που υπηρετεί μόνιμα στον Αλικιανό και προς το παρόν βρίσκεται σε άδεια ανατροφής τέκνου, οι ανάγκες του ιατρείου καλύπτονται με εβδομαδιαία επίσκεψη από γιατρό του Κ.Υ. Καντάνου.

Αναφορικά με το περιφερειακό ιατρείο Δελιανών, το οποίο είναι διθέσιο, ο Υπουργός υπογραμμίζει ότι η μια θέση είναι καλυμμένη από τις 30 Ιουνίου 2011, ενώ για τη δεύτερη – που κενώθηκε λόγω αιφνίδιας παραίτησης του γιατρού – επίκειται σχετική προκήρυξη.

Για τη στελέχωση των νέων πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων Πλατανιά και Καντάνου σημειώνεται ότι είναι ήδη εγκεκριμένες από το ΚΕΣΥΠΕ οι αναγκαίες θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι χώροι ανέγερσής τους θα παραχωρηθούν από τον Δήμο Πλατανιά και τον τέως Δήμο Πελεκάνου ενώ τα έργα της ανέγερσης και εξοπλισμού των δύο ιατρείων θα ενταχθούν στο Π.Ε.Π. «Κρήτη-Νήσοι Αιγαίου 2007-2013».

Το ΠΠΙ Πλατανιά θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των περιοχών Γεράνι, Μόδι, Βρύσες Κυδωνίας, Μανωλιόπουλο και Πλατανιά ενώ το ΠΠΙ Καντάνουθα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Παλαιόχωρας, της Κουντούρας, του Βουτά, της Σαρακήνας, των Βουθιανών και της Σκλαβοπούλας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι έπειτα από παρέμβαση της κυρίας Κουρουπάκη ο γιατρός που καλύπτει τις ανάγκες του αγροτικού ιατρείου του Φουρνέ θα βρίσκεται πλέον στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής δύο φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook