Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids τίμησε με σειρά δράσεων που πραγματοποίησε σε Μοίρες και Τυμπάκι ο Δήμος Φαιστού.

Σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis και το «Κέντρο Ζωής», αλλά και την αμέριστη υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοιρών, ο Δήμος Φαιστού προχώρησε σε ενημερωτική καμπάνια. Η συμμετοχή του Δήμου, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου εντάσσεται στην πανελλήνια δράση πρόληψης ενάντια του ιού HIV.

Εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοιρών, σε συνεργασία με εθελοντές του Δήμου και εκπροσώπους από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του, προχώρησαν στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην πλατεία Δημαρχείου στις Μοίρες, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωναν και οι ίδιοι τους πολίτες για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και τη σημασία της. Εκτός των ενημερωτικών φυλλαδίων, σύμφωνα με το πανελλήνιο πρόγραμμα δράσης, μοιράστηκαν συμβολικά προφυλακτικά, σε ειδική ενημερωτική για την Παγκόσμια Ημέρα συσκευασία.  Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Τυμπακίου, αλλά και σε κεντρικά σημεία στη λεωφόρο Κόκκινου Πύργου, από εθελοντές του Δήμου Φαιστού.

Τονίζεται πως η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη, αλλά και την πολιτική προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook