Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να αποφασίσει την εκταμίευση του μεριδίου του, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, στην έκτη δόση του μηχανισμού στήριξης.

Οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα γίνουν στην Αθήνα το διάστημα 12 - 16 Δεκεμβρίου.

Ο Τζέρι Ράις, υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον πως το Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συγκληθεί στις 5 Δεκεμβρίου για να αποφασίσει για τη χορήγηση της έκτης δόσης στο πλαίσιο της πέμπτης έκθεσης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος που έχει ήδη συνταχθεί από τα στελέχη του Ταμείου. Αν και ρωτήθηκε για το πότε θα εκταμιεύουν τα χρήματα δεν απήντησε, τονίζοντας πως η σχετική απόφαση εκκρεμεί.

Ο ίδιος επανέλαβε για την Ελλάδα πως απαιτούνται βαθιές μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και μέτρα που θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη και θα προστατεύουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

 

in.gr