Το ενδιαφέρον κορεατικών επιχειρηματικών συμφερόντων έχει τραβήξει  η κρουαζιέρα μέσω επενδύσεων στον ΟΛΠ. Ειδικότερα  πολυμελής αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Κορέας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

 Στελέχη του Ο.Λ.Π. παρουσίασαν το επενδυτικό σχέδιο του Οργανισμού και τις ευρύτερες δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν για την χρηματοδότηση των μεγάλων του επενδύσεων όπως: επέκταση του κεντρικού λιμένα, monorail, μετατροπή της Παγόδας σε ξενοδοχείο 5* και Πολιτιστική Ακτή.

Παράλληλα συζητήθηκε η δυνατότητα επενδύσεων στην περιοχή Λιπασμάτων της Δραπετσώνας όπου ο Ο.Λ.Π. έχει στην κατοχή του το σύνολο των ακτών με ποσοστό περίπου 16%.

Κατά τη διάρκεια διμερών επαφών με επενδυτικούς ομίλους και Funds συζητήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού σε σχέση με την πώληση του 23,1% των μετοχών του Ο.Λ.Π. Α.Ε., τις οποίες σήμερα κατέχει και διαχειρίζεται το «Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων».

Στις συναντήσεις μετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών Hyundai Corporation, Hanwha Corporation, Korean Reinsurance Company, Korea Exchange, Hanwha Europe

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook