Δεν θα απασχολήσουν τα Συμβούλια Eurogroup-Ecofin οι γερμανο-γαλλικές προτάσεις για υιοθέτηση Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι με αυτό θα ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 11 Μαρτίου.

«Τότε θα πρέπει να καθοριστεί ποια είναι η προστιθέμενη αξία αυτού του συμφώνου» τονίζει ο Γιούνκερ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προς το παρόν έχουμε πλήρη άγνοια για τα στοιχεία αυτού του συμφώνου, αλλά και ότι δεν είναι σίγουρος για την αναγκαιότητα ενός νέου εργαλείου για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη.

Με τα λεγόμενα του ο πρόεδρος του Eurogroup εμμέσως επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν την ένταση και τη διάσταση απόψεων περί του Συμφώνου να εντείνονται στους κόλπους της ΕΕ.

Ειδικότερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ζαν Κλον Γιούνκερ δήλωσε: «εχουμε πλήρη άγνοια για τα στοιχεία αυτού του συμφώνου (του γαλλογερμανικού συμφώνου ανταγωνιστικότητας). Δεν θα απασχολήσει την σημερινή συνάντηση, αλλά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 11 Μαρτίου»

«Τότε θα πρέπει να καθοριστεί ποια είναι η προστιθέμενη αξία αυτού του συμφώνου. Κανείς, τουλάχιστον εγώ, δεν αντιτίθεται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη. Αλλά χρειάζεται να προσδιορίσουμε αν χρειαζόμαστε νέα εργαλεία για αυτό ή αν τα υπάρχοντα επαρκούν» πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος του Eurogroup.