Η διαπραγμάτευση (εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ) είναι σε εξέλιξη, έχουμε τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε, όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ανέφερε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, εξερχόμενος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδίων, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι νομοθετικές διαδικασίες εν ενόψει του βαρύτατου προγράμματος που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, με σκοπό να «τρέξουν» όλα τα απαιτούμενα νομοσχέδια.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν είναι επιτρεπτές οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών, στον έντονο απόηχο της κόντρας Παπουτσή-Γεωργιάδη. Ο κ. Παπαδήμος παρενέβη πυροσβεστικά και στις εντάσεις εντός της Κυβερνητικής Επιτροπής όπως όταν Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος είχαν φραστική αντιπαράθεση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έθεσαν, πάντως, θέμα για την απουσία των κ.κ. Αβραμόπουλου και Δήμα, παρά το ότι οι δύο υπουργοί της ΝΔ βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, σε πλήρη γνώση του κ. Παπαδήμου.

Ο υπουργός Άμυνας μάλιστα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στη κυβέρνηση Παπαδήμου και τόνισε: «Είναι μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο σκοπό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση […] Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα ήταν οξύμωρο να αντιπολιτεύονται τα κόμματα την κυβέρνηση που στηρίζουν».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook