Την άμεση έγκριση του προϋπολογισμού για το 2011 του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, η συνεχιζόμενη διακοπή της λειτουργίας της πισίνας του κολυμβητηρίου Ηρακλείου η οποία παραμένει κλειστή, λόγω έλλειψης πετρελαίου, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία αθλητών αλλά και γονέων. Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει τη σχετική δαπάνη αγοράς πετρελαίου για τις ανάγκες του κολυμβητηρίου, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη ο προϋπολογισμός του 2011 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Έτσι, οι εκατοντάδες αθλούμενοι σε καθημερινή βάση στο κολυμβητήριο, βρίσκονται σε στάση αναμονής και αγωνιούν για τη συνέχιση ή όχι της λειτουργίας του, ενώ την ίδια ώρα 46 κολυμβητές από το Ηράκλειο έχουν πετύχει τα όρια για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει τις επόμενες μέρες και δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες προπονήσεις για την σωστότερη προετοιμασία τους για τους αγώνες.

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει, επίσης, ότι η Πολιτεία πρέπει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στον αθλητισμό, ενώ διαδικασίες, όπως η έγκριση ενός προϋπολογισμού που μπορεί να απαιτούν μια απλή υπογραφή, πρέπει να διεκπεραιώνονται γρήγορα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook