Ετοιμάζεται πυρετωδώς η νέα γενιά της Mercedes SL, η οποία θα είναι συνολικά 140 κιλά ελαφρύτερη από την υπάρχουσα, ως απόρροια της χρήσης αλουμινένιου πλαισίου. Οι καινοτομίες, όμως, δεν σταματούν εδώ…

Λίγο πριν το 2011 μας αφήσει χρόνους… η Mercedes ετοιμάζει το νέο μοντέλο, του οποίου οι πρώτες φωτογραφίες έχουν ήδη δει το φως στης δημοσιότητας. Το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου μοντέλου θα είναι ο σκελετός κατασκευής του που, πλέον, θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από αλουμίνιο και θα ζυγίζει 110 κιλά λιγότερο από το σκελετό του μοντέλου που αντικαθιστά. Αυτό θα επιτρέψει στο νέο μοντέλο να είναι 140 κιλά ελαφρύτερο από το παλιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η νέα SL θα είναι φορτωμένη και με καινοτόμες τεχνολογίες. Ανάμεσα σε αυτές διακρίνονται το σύστημα FrontBass που θα μπορεί να μετατρέψει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε ένα μικρό μουσικό «Μέγαρο», αλλά και το Magic Vision Control. Αυτό αφορά στο σύστημα υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ και επιτρέπει τη μόνιμη απελευθέρωση του οπτικού πεδίου των επιβατών μπροστά, από οποιαδήποτε μορφή νερού.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook