Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ρεθύμνου η σύλληψη ενός εκπαιδευτικού για παιδεραστία.

Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη από τους αστυνομικούς στο κρεβάτι με δύο ανήλικα αγόρια.

Σημειώνεται πως ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης ήταν εδώ και αρκετούς μήνες στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών που γνώριζαν τη δράση του.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες τελικά ο εκπαιδευτικός έπεσε στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών που τον συνέλαβαν μέσα στο σπίτι του.

Μάλιστα, οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν στα χέρια dvd και βιντεοκασέτες, καθώς ο εκπαιδευτικός φρόντιζε να καταγράφει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί δε μπόρεσαν να δουν καλά-καλά το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, αφού οι σκηνές κυριολεκτικά τους σόκαραν.

Έως τώρα οι αστυνομικού έχουν εξετάσει 5-6 παιδιά που επιβεβαίωσαν τα όσα είχαν περάσει με τον 49χρονο παιδεραστή , ενώ εξετάζονται και αρκετές ανάλογες περιπτώσεις και με άλλους ανήλικους που ενδεχομένως να είχε προσεγγίσει ο 49χρονος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 49χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση έχει προκαλέσει ισχυρό σόκ στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς ο άνδρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από το ότι ήταν δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήταν και προπονητής σε παιδικά τμήματα ομάδας του Ρεθύμνου.

Η αστυνομική έρευνα, καθώς και η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή παιδοψυχολόγων και παιδοψυχίατρων.

Ο συλληφθείς, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, οδηγείται απόψε στον εισαγγελέα.

Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας


Το μεσημέρι, με παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, διετάχθη η άμεση απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από το σχολείο στο οποίο δίδασκε. Παράλληλα ζητήθηκε η άσκηση όλων των ποινικών και πειθαρχικών μέσων εναντίον του.