Οι Έλληνες μαχητές του Mortal Kombat όχι μόνο συμμετέχουν ενεργά στα παγκόσμια πρωταθλήματα Mortal Kombat αλλά διαπρέπουν συνεχώς. Αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οκτάδα βρίσκονται 2 έλληνες, ο Μιχάλης ‘Metzos’ Μετζέλος και ο Νικόλας ‘Niko1ass’ Φριλίγκος.

Ο 23χρονος Νικόλας από τη Νέα Φιλαδέλφεια είναι και ο πρωταθλητής του πρώτου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Mortal Kombat ενώ βγήκε δεύτερος στο επίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Birmingham τον Απρίλιο. Επίσης διακρίθηκε στο Super VS Battle τον Αύγουστο στο Λονδίνο φτάνοντας στην Πέμπτη θέση σε ισοβαθμία με τον πάλι Έλληνα Metzos.

Στο χώρο των Fighting Games, η υπεροχή των Ιαπώνων gamers είναι αδιαμφισβήτητη. Σε δημοσίευμα του το testyourmight.com δήλωνε πρόσφατα ότι οι Έλληνες έχουν εκθρονίσει Ιάπωνες και Αμερικάνους και βρίσκονται στην κορυφή στο συγκριμένο game. Παγκοσμίως διάσημοι είναι και ο Αποστόλης ‘Hidan’ Τζανιδάκης ο οποίος συχνά δίνει συνεντεύξεις στα ξένα media και ποστάρει βίντεο λόγω του απίστευτα αποτελεσματικού και φονικού Quan Chi που καταφέρνει και κατεβάζει στα παγκόσμια τουρνουά καθώς και ο Γιώργος ‘Zaelock’ Ντάνης που είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στα fighting games παγκοσμίως.

Η μάχη συνεχίζεται και αυτό που λείπει από την Ελληνική σκηνή του Mortal Kombat αυτή τη στιγμή είναι μία πρώτη θέση σε κάποιο παγκόσμιο τουρνουά. Το Greek Dojo Academy διοργανώνει νέο τουρνουά Mortal Kombat αυτό το Σάββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου στους Αμπελόκηπους (περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ fighting games και το ταυτόχρονο cosplay event στο www.greekdojo.gr). Από εκεί ο πρωταθλητής θα ταξιδέψει δωρεάν στις Κάνες για το World Game Cup. Αν θέλετε να λάβετε μέρος ή να δείτε από κοντά τους Έλληνες πρωταθλητές είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Ακόμα και αν δεν ασχολείστε σοβαρά με το Mortal Kombat σίγουρα μπορείτε να μάθετε πολλά στο ναό των Fighting Games στην Ελλάδα.



(e-pcmag)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook